„Sperăm ca negocierile cu SUA să se poarte în continuare. Credem, şi din acest punct de vedere suntem susţinuţi de conducerea politică a ţării, că trebuie să menţinem exportul de producţie high tech, în ciuda sancţiunilor. În cazul în care colegii noştri americani îşi vor exprima această dorinţă, livrările vor continua” – a declarat Dmitri Rogozin, potrivit TASS.
Potrivit afirmaţiilor sale, Rusia este, în continuare, dependentă de livrările de motoare de rachete în SUA şi este interesată de continuarea livrărilor.
Dmitri Rogozin a subliniat că şi partea americană este dependentă de livrările de motoare ruseşti. Dacă ar renunţa, contribuabilii americani ar trebui să cheltuiască mult mai mulți bani pentru a finanța proiecte de dezvoltare similare celor existente în Rusia.
Directorul executiv al producătorului de motoare Energomash, Igor Arbuzov a declarat că respectivul contract privind livrările de motoare de tip rachetă către Statele Unite este în vigoare până în 2020.
Compania Energomash furnizează motoarele de rachete RD-180 în Statele Unite ale Americii pentru navele spaţiale Atlas III și Atlas V. Primul acord privind motoarele RD-180 a fost semnat în 1997 și prevedea livrarea a 101 motoare în valoare de 1 miliard de dolari.
Congresul american a impus o interdicție pentru utilizarea motoarelor RD-180 în 2014, având în vedere relațiile deteriorate cu Rusia, dar a anulat-o un an mai târziu, când a devenit clar că Statele Unite nu vor dezvolta motoare în următorii ani. Statele Unite au comandat suplimentar 18 motoare RD-180 de la Energomash în 2016.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News