Ciocnirile violente din jurul localității Avdiivka arată că rușii nu au renunțat să încerce să-i scoată pe ucraineni din regiunea Donețk.
Până acum, rușii nu au reușit să înconjoare Avdiivka, deși operează deja la vest de ea. Au pierdut acolo câteva sute de echipamente în lupte, inclusiv zeci de vehicule blindate de transport de trupe și tancuri, dar și aproximativ zece mii de militari, uciși sau răniți.
Cu toate acestea, situația de pe frontul din Ucraina rămâne complicată, iar următoarele săptămâni vor fi cruciale, așa cum recunoștea și președintele francez Emmanuel Macron. Acesta a declarat, într-un interviu acordat BBC, că luna viitoare va fi critică, deoarece Ucraina încearcă să recupereze terenul pierdut prin operațiunile de contraofensivă. Macron a menționat că, dacă Rusiei i se permite să câștige războiul, „veți avea o nouă putere imperială” în Europa care ar putea amenința alte state foste sovietice .
Lipsa echipamentului și a personalului instruit la Avdiivka: Rusia, forțată să se bazeze pe infanterie în timpul atacurilor
Din cauza pierderilor mari de echipamente pe câmpul de luptă și a lipsei de personal instruit, armata rusă se bazează tot mai mult pe infanterie.
Potrivit analiștilor Institutului pentru Studierea Războiului (ISW), Rusia mizează pe „atacuri frontale ale infanteriei”.
Unul dintre bloggeri militari ruși a subliniat pe 11 noiembrie că practica rusă de a conduce atacuri tactice cu scopul de a asalta poziții fortificate ucrainene în zonele forestiere din Donbas nu va duce la o străpungere operațională mai amplă în nicio parte a frontului.
El a remarcat că nu există nicio modalitate de a pregăti un număr suficient de militari ruși pentru atacurile frontale intensive necesare unui avans semnificativ în Ucraina.
Un canal Telegram afiliat Spetsnaz s-a plâns, de asemenea, că dependența Armatei ruse de atacurile frontale conduse de infanterie afectează puternic toate elementele Spetsnaz (care nu sunt menite să efectueze astfel de atacuri conduse de infanterie), deoarece comanda rusă a folosit forțele Spetsnaz pentru asalturi frontale încă de la începutul războiului.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News