Rusia crește producția de armament. Pentru moment, industria militară a salvat situația dar economia rusă are două opțiuni: China sau colapsul

Obuziere Msta-S rusești de 152 mm. Foto: Ministerul Apărăii de la Moscova
Obuziere Msta-S rusești de 152 mm. Foto: Ministerul Apărăii de la Moscova

Rusia ar putea crește producția de proiectile de artilerie în următorii câțiva ani la aproximativ 2 milioane de obuze pe an, aproximativ dublul așteptărilor anterioare occidentale, dar încă cu mult sub nevoile Moscovei pentru războiul din Ucraina, a declarat vineri un oficial occidental, potrivit Reuters.

Oficialul occidental estimează că Rusia a folosit între 10 - 11 milioane de obuze de artilerie în Ucraina.

„Asta este situația în care au ajuns”, a spus oficialul unui grup restrâns de reporteri. „Dacă ai lansat 10 milioane de proiectile anul trecut, ești în mijlocul unei lupte și poți produce doar 1 până la 2 milioane de proiectile pe an, nu cred că este o poziție foarte puternică”.

Investițiile rusești în apărare ar putea, de asemenea, să permită Moscovei să producă aproape 200 de tancuri pe an, dublul estimărilor occidentale anterioare, a spus oficialul. Dar chiar și asta, a spus oficialul, este departe de ceea ce are nevoie după ce a suferit pierderi grele în Ucraina.

„Când pierzi 2.000 de tancuri, ai nevoie de un deceniu până să ajungi de unde ai plecat”, a spus oficialul, adăugând că Rusia a pierdut și 4.000 de vehicule de luptă blindate, peste 100 de avioane și a suferit 270.000 de victime în conflict, inclusiv uciși și răniți.

 

Rusia se laudă că produce mai mult decât are nevoie, dar umblă după mniție nord-coreeană

”Rusia se asigură cu toate tipurile de arme în cantități care depășesc nevoile actuale ale armatei”, declara, la sfârșitul lui august, fostul președinte rus Dmitri Medvedev, în prezent, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, într-o declarație preluată de TASS

Cu toate acestea, situația e departe de a fi așa cum încearcă să o prezinte oficiali ruși. Nu mai departe de acum câteva săptămâni, ministrul apărării, Serghei Șoigu a vizitat Coreea de Nord. Casa Albă a anunțat că Rusia cere în prezent ajutor Coreei de Nord pentru a-și reumple stocul de arme, adăugând că discuțiile privind armele dintre Moscova și Phenian progresează activ.

„Trebuie să meargă la acești parteneri dubioși pentru a sprijini invazia dezastruoasă a Ucrainei”, a spus un oficial occidental, pentru Reuters.

Oficialul a spus că economia rusă în sine este sub presiune, deoarece Moscova deturnează resursele către Ucraina, crescând cheltuielile pentru apărare și reducând „cheltuielile pentru orice altceva”. 

Trebuie spus că economia Rusiei a fost ținută pe linia de plutire de comenzile uriașe pentru fabricile militare.

Totuși, creșterea este una artificială, deoarece, în anii următori, odată cu reducerea comenzilor pentru armată, ar putea veni și decontul. Fabricile de armament nu vor mai avea același nivel de producție, iar sutele de mii de lucrători vor rămâne fără un loc de muncă, întrucât marile companii occidentale nu se vor întoarce imediat în Rusia. Dacă vor mai rămâne la putere, Putin și apropiații săi vor avea o singură opțiune pentru a evita colapsul economic: să pună la lucru economia rusă în slujba intereselor Chinei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel