Cotidianul Izvestia a publicat, în ediția din 07.07.2021, o declarație a fostului adjunct al ministrului de externe rus, Serghei Ordzonikidze, potrivit căruia, în prezent, este necesară întărirea trupelor de pe direcția strategică sud-vest.
“În ultimii ani, statele membre NATO au creat tensiuni în mod activ, atât din punct de vedere politic, cât și militar”, a precizat Ordzonikidze.
Acesta a dat ca exemplu exercițiile de amploare Sea Breeze și apropierea formațiunilor militare și a infrastructurii țărilor Alianței de frontierele rusești.
,,Este vorba despre o amenințare militară serioasă și trebuie să ne ocupăm de protejarea frontierelor noastre și de apărarea integrității teritoriale a țării. În aceste condiții, gruparea de trupe din Crimeea are o importanță deosebită”, a concluzionat diplomatul.
Cu toate acestea, diplomatul a uitat să precizeze că Peninsula Crimeea nu aparţine Rusiei şi acesta este o parte din teritoriul Ucrainei pe care Moscova l-a anexat în anul 2014, recurgând la o invazie militară şi un referendum trucat.
Ordzonikidze rostogoleşte aceleaşi naraţiuni false pe care propagandă de la Kremlin le are pe agenda de mai mulţi ani: că statele NATO sunt cele care au creat tensiuni în regiune şi că există o amenințare militară serioasă la adresa Rusiei.
Modelul T-72B3M este unul dintre cele mai moderne tancuri rusești. Arsenalul din dotarea acestuia permite distrugerea de ținte terestre, de la suprafața apei sau aeriene. Potrivit militarilor ruși, cu ajutorul rachetelor dirijate, tancul poate doborî elicopterele adversarului, iar sistemul automatizat de conducere îi conferă acestuia posibilitatea de a distruge vedetele de desant și navele de luptă de dimensiuni reduse.
În prezent, în cadrul Forțelor Terestre, Trupelor de Desant Aerian și Trupelor de Apărare de Coastă ale Forțelor Navale se află peste 1.500 de tancuri de tip T-72, în diverse versiuni. În ultimii ani, acestea sunt modernizate la nivelul T-72B3M. Spre deosebire de versiunea de bază, acestea dispun de un motor mai puternic (1130 de cai putere, față de 840 de cai putere la T-72B3), transmisie automată și ecrane de protecție.
Tancul T-72B3M este dotat cu cel mai performant sistem de protecție dinamică, respectiv sistemul Relikt. Complexul de armamente al acestuia include o pușcă 2A46M-5-01, care poate lansa rachete antitanc, precum și mitraliere cu calibrul 12,7 și 7,62 de milimetri. Sistemul de conducere a focului Sosna-U include un vizor termic, un telemetru laser și un automat de urmărire a țintelor. Echipamentele tancului îi permit operatorului să detecteze și să distrugă ținte în orice condiții atmosferice, pe timp de zi și de noapte.
Brigada 126 Apărare de Coastă face parte din compunerea Corpului 22 Armată al Flotei ruse din Marea Neagră, fiind structura principală a grupării terestre din Crimeea. Este vorba despre o mare unitate universală, capabilă să ducă diverse tipuri de lupte întrunite, dar și să respingă desantul maritim și aerian. În compunerea acesteia se află formațiuni de diverse tipuri, respectiv batalioane de tancuri și infanterie moto, precum și batalioane de infanterie marină și vânători de munte.
După cum a declarat pentru Izvestia expertul militar Viktor Murakhosky, brigada joacă un rol cheie în apărarea antidesant a peninsulei și în descurajarea oricărei agresiuni din direcția nord.
“Prin urmare, dotarea acesteia cu armamente moderne, inclusive cu vehicule blindate, reprezintă o decizie utilă. Tancul modernizat T-72B3M are un nivel de securitate crescut în mod semnificativ datorită utilizării noilor complete de protecție dinamică. Acestea îi asigură protecția nu numai împotriva loviturilor din partea frontală, ci și din lateral sau din aer de către muniția cumulativă. Sistemul modern de conducere a focului, cu un traiect balistic digital, mărește în mod semnificativ precizia focului, atât de pe loc, cât și din mișcare, iar vizorul termic permite efectuarea de operațiuni pe timp de noapte, fără restricții. În plus, tancul este echipat cu diverse tipuri de muniții de înaltă eficiență”, a spus Murakhovsky.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News