Publicitate
Mișcările de trupe au fost semnalate de utilizatorul Zapiski Okhotnik pe conturile de Twitter și Telegram, dar și de martori oculari, care au publicat fotografii cu deplasarea convoaielor militare în Regiunea Bryansk.
“Probabil, toate mișcările de echipamente militare din Regiunea Bryansk sunt asociate cu formarea taberei de campanie din apropierea localității Klintsy. O imagine din satelit din 01 noiembrie 2021 arată o ușoară acumulare de vehicule militare în zona taberei. Probabil că, la jumătatea lunii decembrie, aceasta arată cu totul altfel”, a precizat Zapiski Okhotnik.
După cum a menționat anterior într-un articol pentru publicația The National Interest, fostul șef al Departamentului de analiză pentru Rusia din cadrul CIA, George Beebe, care a fost și consilier al secretarului american al apărării Douglas McGregor, trupele ruse vor avea nevoie de trei sau patru zile pentru a ajunge la Nipru.
Potrivit unor surse occidentale, numărul trupelor pregătite de Rusia pentru o invazie militară în Ucraina ar fi de aproximativ 200.000 de militari. Partea rusă ar putea întrebuința într-un eventual conflict aproximativ 100 de baterii de rachete și artilerie, precum și numeroase avioane, elicoptere și drone.
Rusia blufează
Comentariul autorului: Deși dispune de planurile necesare și concentrează trupe la frontiera cu Ucraina, probabil că Rusia nu este interesată în mod real de pătrunderea efectivă pe teritoriul ucrainean.
Dacă și-ar fi dorit cu adevărat acest lucru, partea rusă ar fi invadat de mult timp Ucraina, în trecut existând mult mai multe momente prielnice pentru o astfel de acțiune.
Acum, toată lumea, inclusiv NATO și UE, s-a mobilizat de partea Ucrainei și stă cu ochii ațintiți la propriu pe mișcările efectuate de militarii ruși.
Însă, cu cât lucrurile par mai veridice, iar concentrările de trupe de la frontieră sunt mai numeroase, Rusia poate să negocieze și să obțină din partea Occidentului mai multe concesii în ceea ce privește statutul republicilor separatiste din estul Ucrainei sau integrarea statului ucrainean în structurile euro-atlantice, în special în cadrul NATO.
Este posibil ca această carte a invaziei să fie și jucată până la capăt, dar numai în situații extreme, cum ar fi o încercare a Ucrainei de a reintegra prin forță Republicile Populare Donețk și Lugansk sau chiar Peninsula Crimeea.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News