Rusia chiar se pregătește de un război major: Producția de drone crește de 10 ori și vor fi înființate 48 de noi centre de cercetare și producție

Ionel Copcea |
Data publicării:

Rusia vrea să crească producția de drone de 10 ori iar până în 2030, vor fi înființate 48 de centre de cercetare și producție pentru aparate de zbor fără pilot.

Aflat într-o vizită de lucru la Sankt Petersburg, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a participat, pe 19.09.2024, la o ședință a Comisiei Militare Industriale, consacrată dezvoltării sistemelor aeriene fără pilot cu destinație specială.

“În total, în anul 2023, Forțele Armate au primit în dotare aproximativ 140.000 de vehicule fără pilot de diferite tipuri. Anul acesta este planificat ca producția de drone să crească în mod semnificativ, mai exact de aproape 10 ori”, a spus șeful statului rus în timpul ședinței.

Vladimir Putin a precizat că proiectarea, producția și testarea dronelor se vor desfășura în cadrul unor centre specializate, în toate regiunile Federației Ruse.

2. Drona kami... (drona-kamikaze-lancet_82569200.jpg)

Drona kamikaze rusă „Lancet”

“Lucrările de proiectare, producere în serie și testare se vor desfășura pe baza centrelor de cercetare și producție specializate. Până în anul 2030, vor fi înființate 48 de astfel de centre în toată țara”, a menționat președintele rus.

După cum a subliniat acesta, “dronele de diferite clase au devenit deja un element integrant al războiului modern, iar eficiența utilizării sistemelor fără pilot pe câmpul de luptă a fost confirmată în timpul operației militare speciale (n.r. - invadarea pe scară largă a Ucrainei)”.

“Trebuie să acoperim complet nevoile Forțelor Armate în ceea ce privește vehiculele fără pilot, iar pentru aceasta trebuie să creștem constant producția, să le îmbunătățim caracteristicile tehnice și tactice, inclusiv prin introducerea activă a elementelor de inteligență artificială. Trebuie să modernizăm permanent dronele, ținând cont de experiența de luptă. Aproape în fiecare săptămână există o anumită actualizare în acest domeniu. Oricine răspunde mai repede la aceste cerințe pe câmpul de luptă câștigă”, a concluzionat Putin.

 

Noul comisar european pentru Apărare atrage și el atenția: Rusia pregătește un război de mare intensitate

 

3. Armata rus... (rusia-armata-rusa-rusia_71333600.png)

Armata rus, sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Andrius Kubilius, fost prim-ministru al Lituaniei, va ocupa nou-înființatul post de comisar european pentru apărare subliniază prioritatea pe care securitatea a dobândit-o pe agenda politică a UE, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, în februarie 2022. Și acesta e de părere că Rusia pregătește un conflict major cu NATO. 

"Miniștrii apărării și generalii NATO sunt de acord că Vladimir Putin ar putea fi pregătit pentru o confruntare cu NATO și UE în următorii 6-8 ani", a declarat Andrius Kubilius.

Mai mulți experți militari, oficiali militari, politicieni sau din lideri din zona de intelligence au afirmat deschis în ultimle luni că Rusia pregătește un conflict major cu Alianța Nord-Atlantică. 

În prezent Rusia a trecut industria de apărare pe o economie de război mascată, alocă 6% din PIB și își reface stocurile. 

VEZI ȘI: Tudor Curtifan: Rușii au întors clepsidra către un război de mare intensitate, dar încă mai e timp să-i facem pe ei să se teamă de noi, și nu noi de ei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel