Rusia caută soldați și crește soldele celor care sunt dispuși să semneze contracte și să lupte în Ucraina

Darius Muresan |
Data publicării:
Armata rusă, photo: Ministerul Apărării din Rusia
Armata rusă, photo: Ministerul Apărării din Rusia

În ultimele săptămâni, mai multe regiuni din Rusia au anunțat creșteri semnificative ale soldelor și primelor pentru cei care se oferă voluntari să lupte în războiul din Ucraina.

În regiuni precum Hantî-Mansiisk și Belgorod, solda anuală pentru voluntari ajunge la 50.000 de euro, iar primele pentru semnarea contractului sunt de până la 28.200 de euro. Au fost intensificate campaniile de recrutare prin media și afișe stradale. În plus, parlamentul rus a adoptat o lege care permite suspendarea urmăririlor penale pentru cei care se înrolează în armată.

La rândul ei, regiunea Belgorod, învecinată cu Ucraina, a crescut prima pentru semnarea contractului cu armata la 3 milioane de ruble (circa 28.200 de euro), faţă de 800.000 de ruble înainte.

În regiunea sud-vestică Krasnodar solda anuală aproape s-a dublat, ajungând la 1,9 milioane de ruble (18.000 de euro), aceasta fiind a treia dublare a soldei de când a început războiul în Ucraina în februarie 2022, notează Agerpres.

Președintele Putin ezită să ordone o nouă mobilizare generală, după ce mobilizarea din 2022 a provocat un exod masiv al populației. Deși numărul celor dispuși să semneze contracte cu armata a scăzut la începutul anului, acesta a crescut după atacurile Ucrainei asupra provinciei Kursk.

Atât Rusia, cât și Ucraina, înregistrează pierderi semnificative de soldați, dar evită să publice cifre oficiale. Estimările indică zeci de mii de morți și sute de mii de răniți în ambele tabere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel