Rusia caută la Moscova soldați voluntari pentru a-i trimite în Ucraina: Moscoviții care acceptă să meargă pe front vor primi un bonus de 20.000 de euro

Ionel Copcea |
Data publicării:
Noii recruți în Armata rusă, ”sesiunea” 2023. Foto: Ministerul apărării / Districtul Militar Vest
Noii recruți în Armata rusă, ”sesiunea” 2023. Foto: Ministerul apărării / Districtul Militar Vest

Agenția de presă rusă Interfax a anunțat, pe 23.07.2024, că, începând de astăzi, cetățenii din Moscova, care semnează un contract cu armata, vor primi o recompensă unică în numerar de 1,9 milioane de ruble (20.020 de euro), astfel încât veniturile lor pentru primul an de serviciu să depășească 5,2 milioane de ruble (54.792 de euro). Acest lucru a fost decis de primarul capitalei ruse, Serghei Sobyanin, și de guvernul regional.

Soldații din metropolă, care vor semna contractul cu armata vor putea beneficia de noua măsură de “sprijin social”, care se pare că ar trebui să întărească recrutarea de forțe noi pentru războiul împotriva Ucrainei. Totodată, rămân în vigoare toate măsurile anterioare ale primăriei, inclusiv acordarea unui supliment la salariul soldaților în valoare de 50.000 de ruble (526 de euro) pe lună.

Acest supliment este mai mare decât salariul minim din metropolă, care, anul acesta, conform datelor disponibile este mai mic de 30.000 de ruble (316 euro). De asemenea, este cu 10.000 de ruble (105 euro) mai mare decât reglementările federale similare stabilite în alte părți ale Rusiei. Conform serverului bdex.ru, salariul mediu la Moscova este în prezent de 125.640 de ruble (1.323 de euro).

La rândul lor, autoritățile din Republica Tatarstan din Rusia au început luna aceasta să ofere o recompensă de 100.000 de ruble (1.053 de euro) ca ajutor pentru recrutarea unui nou soldat pentru frontul ucrainean, a informat Meduza, citând un mesaj de pe un site special creat pentru a recruta rezidenți din regiune pentru războiul împotriva
Ucrainei.

Inițial, autoritățile au oferit 50.000 de ruble, dar, câteva zile mai târziu, recompensa a fost dublată. Presa de stat, portalurile locale și site-urile web ale ziarelor și autorităților regionale au informat, de asemenea, despre ofertă.

După cum este cunoscut, pe 24 februarie 2022, Rusia a declanșat cel mai sângeros conflict din Europa după cel de-al Doilea Război Mondial, invadând țara vecină, la ordinul președintelui rus, Vladimir Putin. Deși Moscova nu raportează propriile pierderi, partea ucraineană estimează că acestea au ajuns la 570.000 de persoane de la începutul invaziei. Pentru suplinirea pierderilor, Putin a trebuit să anunțe o mobilizare parțială în septembrie anul trecut, în care autoritățile au luat la război 300.000 de rezerviști. Pe de altă parte, câteva sute de mii de ruși au fugit în străinătate de teama mobilizării.

Autoritățile ruse susțin că nu plănuiesc an alt val de mobilizare, pentru că în armată se înscriu destui voluntari, aparent tot sub influența recompenselor și a veniturilor promise. În septembrie 2022, Vladimir Putin însuși a dispus plata a 195.000 de ruble (2.054 de euro) tuturor celor care semnează un contract de un an sau mai mult cu armata în timpul războiului. La această contribuție federală, regiunile individuale adaugă propriile recompense, a căror valoare este diferită, în funcție de regiunea care o acordă.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, de la începutul acestui an și până în luna iulie, aproximativ 190.000 de ruși au încheiat contracte cu armata. Acest lucru a fost anunțat de BBC pe site-ul său, unde se mai precizează că, în decembrie anul trecut, pentru prima dată de la începutul războiului împotriva Ucrainei, ministerul a anunțat că în

Forțele Armate activează 640.000 de militari, care au semnat un contract profesionist cu armata rusă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel