Rusia atenționează NATO să nu dea Ucrainei undă verde pentru a lovi teritoriul rus cu rachete aliate. Lavrov: Occidentul se joacă cu focul

Darius Muresan |
Data publicării:
Serghei Lavrov
Serghei Lavrov

Occidentul 'se joacă cu focul' atunci când discută cu Kievul posibila utilizare a rachetelor sale cu rază lungă de acţiune împotriva teritoriului rus, a avertizat marţi ministrul de externe, Serghei Lavrov, transmite Agerpres și EFE.

'Se joacă cu focul, sunt ca nişte copii mici care se joacă cu chibriturile', a spus Lavrov, citat de agenţia TASS.

Potrivit ministrului rus, un astfel de comportament este 'foarte periculos din partea adulţilor bărbaţi şi femei cărora li se încredinţează arme nucleare' în respectivele state occidentale.

În opinia sa, Occidentul pretinde că vrea să evite o escaladare, însă, în realitate, este vorba despre o atitudine 'înşelătoare'.

'Occidentul nu vrea să evite o escaladare, (ci) caută probleme', a spus el.

Potrivit site-ului Politico, Kievul intenţionează să furnizeze Washingtonului o listă cu obiective de pe teritoriul Rusiei pe care vrea să le atace cu arme occidentale cu rază lungă de acţiune.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a insistat marţi asupra urgenţei ca aliaţii săi occidentali să le permită forţelor ucrainene să lovească obiective militare situate în interiorul Rusiei. El a anunţat, de asemenea, că Ucraina a testat cu succes prima sa rachetă balistică de producţie proprie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel