Rusia are încă forțe care nu au fost afectate de războiului din Ucraina, avertizează generalul Christopher Cavoli

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Bombardiere strategice de tip Tu-160 aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.
Bombardiere strategice de tip Tu-160 aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

Rusia a suferit pierderi semnificative în Ucraina, dar are încă „forțe de luptă periculoase” care au rămas în mare parte neatinse de războiul din Ucraina, spune generalul american Christopher Cavoli, figura centrală din structura militară a NATO. 

Comandantul Suprem al forțelor NATO din Europa (SACEUR), generalul american Christopher Cavoli, este de părere că - deși Forțele terestre au înregistrat pierderi majore - celelalte catgroii de forțe ale Rusiei rămân aproape intacte, iar Occidentul ar trebui să ia acest fapt în serios.

Informațiile occidentale estimează că peste 600.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți de la începutul războiului din Ucraina și că Rusia înregistrează în medie peste 1.200 de pierderi în fiecare zi

Cu toate acestea, Cavoli spune că „Armata rusă pe care o vedem operează în Ucraina și loviturile pe care le primește acolo trebuie privite în contextul întregii sale structuri”.

 

Moscova are încă forțe care au fost „abia atinse” de războiul din Ucraina

 

În ceea ce privește pierderile forțelor terestre ruse, oficialul NATO a menționat că acestea sunt „semnificative”, dar că Moscova a făcut deja pași importanți pentru refacerea acestora.

„Forța militară terestră a Rusiei în Ucraina este astăzi semnificativ mai mare decât era acolo la începutul războiului, așa că armata rusă a crescut efectiv în această perioadă”, a spus Cavoli.

Christopher Cavoli temperază analizele cu privire la pierderile rusești și aduce ca argument situația Forțelor Aeriene cu rază lungă de acțiune, a Forțelor de rachete strategice, de Submarine și, de asemenea, majoritatea Forțelor Aeriene Tactice, care nu au fost încă implicate în conflict, a subliniat generalul.

„Deci, în ciuda pierderilor semnificative în forțele terestre, restul structurii militare a Rusiei are încă un potențial enorm – atât convențional, cât și nuclear. Acest lucru este de reținut”, a avertizat Cavoli, într-un interviu pentru Atlantic Council, citat de Business Insider.

 

Rusia suferă la calitatea echipamentelor

Linia de producție a uzinei ruse de tancuri Uralvagonzavod.

El a mai spus că, Rusia are unele probleme cu calitatea echipamentelor militare și unele echipamente ”ar putea să nu fie cele mai noi”.

Una din principalele cauze pentru problemele majore ale Rusiei în zăboiul din Ucraina este ”impactul corupției asupra pregătirii Forțelor Armate Ruse”, explica generalul la CFR.

Cu toate acestea, notează generalul, Rusia are un plan de reconstrucție a forțelor terestre și de desfășurare a acestora de-a lungul granițelor cu țările NATO. „Este un plan pe care l-au lansat deja și despre care au vorbit. Trebuie să-l luăm în serios”, a avertizat Cavoli.

Totuși, într-un interviu acorda Der Spiegel, șeful operațiunilor militare ale NATO se declară convins că armata rusă va fi mai puternică decât este acum, indiferent de rezultatul războiului din Ucraina.

„La sfârşitul războiului din Ucraina, indiferent cum va fi, armata rusă va fi mai puternică decât astăzi”, a avertizat Cavoli, adăugând că ar fi un „adversar periculos” pentru NATO.

Potrivit acestuia, nimeni nu ar trebui să subestimeze forțele armate ruse. „Armata rusă învață, își îmbunătățește și își aplică experiența din război”, a adăugat generalul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel