Rusia are 32 de ținte pe care le-ar bombarda nuclear în Europa în caz de război: România se află și ea cu trei „puncte roșii” pe „harta nucleară”

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Potrivit unor documente clasificate obținute de Financial Times Federația Rusă se antrenează pentru a bombarda nuclear Europa în cazul unui conflict de mare intensitate cu NATO. Exercițiile vizează Forțele Navale Ruse care ar urma să lanseze proiectilele nucleare. Documentele obținute de Financial Times datează din dosare dintre 2008 și 2014.

Documentele în baza cărora a fost prezentat scenariul de către Financial Times arată că Rusia se pregătește de lovituri nucleare în cazul unui conflict cu Occidentul, inclusiv în Europa de Vest. 

Documentele includ o listă de ținte care ar trebui lovite în Europa de către Marina rusă cu bombe nucleare tactice. Rusia deține capacitatea de a lansa arme nucleare de pe nave de suprafață.

Sursa citată scrie că Marina rusă are capacitatea să „lovească brusc și preventiv masiv cu rachete nucleare din diferite direcții”. Se mai precizează că simularea nu vizează doar atacarea unor ținte din Europa cu arme nucleare, dar ar fi un mixt între rachete convenționale și nucleare tactice.

Potrivit celor de la Financial Times documentele au fost furnizate către cotidian de surse occidentale. Analiștii consideră că documentele sunt în concordanță cu modul în care Alianța Nord-Atlantică evaluează amenințarea cu rachete cu rază lungă de acțiune din partea Flotei Ruse și rapiditatea cu care Rusia poate să apeleze la arsenalul nuclear în caz de conflict militar.

 

Rusia are 32 de ținte nucleare în Europa din care 3 sunt în România

 

Financial Times a publicat și o hartă cu țintele ruse. Pe hartă trei ținte sunt în România. E vorba de Constanța, zona în care se află Portul și, reamintim în regiune se află și baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu unde sunt dislocați peste 4.500 de soldați americani. O altă țintă e în zona Craiovei, aici se află Brigada Multinaţională și, în județul Olt la Deveselu scutul antirachetă american Aegis Ashore. O altă țintă se pare că e una pur logistică și e reprezentată de podul Giurgiu - Ruse.

Potrivit sursei citate 32 de ținte din Europa se află pe „harta nucleară” a Rusiei.

Alte ținte sunt în principal în Norvegia și Germania, inclusiv Baza Navală din Bergen, precum și instalații ale Forțelor pentru Operații Speciale. 

Și Marea Britanie e pe această hartă prin „lovirea” șantierului naval unde se produc submarine de la Barrow-in-Furnas, în nord-vestul Regatului.

Franța precum și Polonia sau statele baltice se află pe „lista nucleară” a Marinei ruse.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel