Rusia ar fi primit peste 1,6 milioane de obuze de artilerie din Coreea de Nord

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Concluzii rezultate din analiza unor date comerciale interne din Rusia, arată că Moscova ar fi putut primi 1,6 milioane de obuze de artilerie din Coreea de Nord în decurs de doar șase luni.

Datele arată că Rusia a transferat 74.000 de tone de explozibili din două porturi situate în Orientul Îndepărtat în alte regiuni ale țării, în principal în apropierea graniței cu Ucraina, potrivit unui articol publicat pe 22 iunie de Washington Post.

Datele se referă la perioada din august 2023 până în ianuarie 2024, iar greutatea identificată corespunde la 1,6 milioane de obuze de tipul folosit în prezent de Rusia în războiul său împotriva Ucrainei.

Sursa acestor informații este Centrul nonprofit de securitate globală pentru Studii Avansate de Apărare (C4ADS), care, analizând deplasările transporturilor rusești în această perioadă sugerează că originea probabilă a transferurilor este Coreea de Nord.

Washington Post consideră că aceste date reprezintă o dovadă indirectă serioasă a furnizării de muniție din Coreea de Nord către Rusia. După cum notează ziarul, acordul de „parteneriat cuprinzător” semnat în timpul vizitei lui Vladimir Putin la Phenian de săptămâna trecută oferă temeiuri oficiale pentru furnizarea de muniție din Coreea de Nord către Rusia.

Reamintim că, pe 19 iunie, Coreea de Nord și Rusia au făcut un nou pas în strângerea relațiilor semnând un acord de apărare reciprocă în cadrul primei vizite din ultimele decenii a președintelui rus Vladimir Putin la Phenian.

În esență, pactul prevede că, „în cazul în care oricare dintre cele două părți este pusă în stare de război printr-o invazie armată a unui stat individual sau a mai multor state, cealaltă parte va oferi asistență militară și de altă natură cu toate mijloacele de care dispune, fără întârziere."

Acordul acoperă, de asemenea, domenii privind comerțul, investițiile, cooperarea politică și de securitate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel