Rusia aproape că dublează cheltuielile pentru apărare în 2024. Războiul din Ucraina înghite aproximativ 40% din bugetul de stat

Vehicule blindate Bumerang, VPK-7829, prezentate la parada de 9 mai, de la Moscova / Captură video
Vehicule blindate Bumerang, VPK-7829, prezentate la parada de 9 mai, de la Moscova / Captură video

Putin a aprobat majorări substanțiale privind cheltuielile militare.

Președintele rus Vladimir Putin a aprobat oficial creșterea semnificativă a cheltuielilor militare, după ce a semnat luni proiectele de buget.

Astfel, în 2024, Rusia va direcționa aproximativ 30% din cheltuielile sale bugetare doar pentru cheltuieli militare pentru forțele armate, anunță Reuters.

Cheltuielile pentru apărare vor crește cu 70% în 2024, Moscova redirecționând din ce în ce mai multe resurse pentru a continua războiul său în Ucraina.

Practic, războiul din Ucraina înghite aproape jumătate din efortul bugetar al Rusiei, întrucât cheltuielile pentru apărare și securitate combinate vor ajunge la aproximativ 40% din toate cheltuielile bugetare anul viitor.

Rusia are o țintă ambițioasă de venituri pentru 2024 de 35,1 trilioane de ruble (391,2 miliarde de dolari) anul viitor, o creștere planificată de 22,3% de la an la an, bazată pe ipotezele prețurilor ridicate ale petrolului. Analiştii spun că guvernul ar putea fi forţat să majoreze taxele de afaceri dacă aceste ipoteze se dovedesc optimiste.

Planurile bugetare au fost deja aprobate de parlamentarii din ambele camere ale parlamentului, Duma de Stat și Consiliul Federației, mai arată publicația citată.

 

Nici Ucraina nu se simte deloc bine

 

Ucraina, un stat cu o populație și un buget de câteva ori mai mici decât cele ale Federației Ruse, este nevoită să direcționeze sume uriașe pentru apărarea teritoriului său împotriva Rusiei, care a lansat o invazie la scară largă în februarie 2022.

Rada (Parlamentul de la Kiev) a aprobat la începutul lunii noiembrie buget de stat pentru anul viitor, arată Reuters.

Veniturile bugetare sunt stabilite la 1,77 trilioane de grivne (48,4 miliarde de dolari), în timp ce cheltuielile sunt aproape duble, planificate la 3,35 trilioane de grivne. 

Ucraina se va confrunta cu un deficit bugetar uriaș de aproximativ 43,58 miliarde de dolari în 2024, au declarat oficiali guvernamentali.

Anul viitor, mai mult de jumătate din toate cheltuielile bugetare ucrainene sunt planificate pentru sectorul apărării pentru a finanța efortul de război împotriva Rusiei,

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel