"Considerăm planurile provocatoare de a furniza regimului de la Kiev S-300 şi alte sisteme de apărare aeriană ruso-sovietice ca fiind în mod deschis ostile Rusiei", a subliniat ea, scrie Agerpres, care citează site-ul de informaţii Rbc.ru.
Potrivit Mariei Zaharova, astfel de livrări vor reprezenta o încălcare flagrantă a prevederilor acordurilor interguvernamentale ruso-elene privind cooperarea militaro-tehnică din 30 octombrie 1995 şi furnizarea de produse militare din 3 decembrie 2013, care interzic Atenei să reexporte echipamente militare furnizate de Rusia către o terţă parte fără coordonare cu Moscova.
"În sfârşit, nimeni nu ar trebui să se îndoiască că toate echipamentele militare trimise Kievului vor fi urmărite şi distruse de forţele armate ale Federaţiei Ruse. Deşi nu este prea târziu, puteţi abandona aceste planuri periculoase", a mai declarat reprezentanta Ministerului de Externe de la Moscova.
Ministrul grec al apărării Nikos Panagiotopoulos a anunţat anterior disponibilitatea ţării sale de a furniza Ucrainei sisteme S-300 ruseşti, dar numai dacă Statele Unite vor instala sisteme antirachetă Patriot în Insula Creta.
El a clarificat că ar putea fi vorba şi despre înlocuirea altor sisteme mai vechi de apărare antiaeriană de producţie rusească pe care Statele Unite ar dori să le trimită în Ucraina. Ediţia Pronews.gr a scris că cuvintele sale înseamnă oportunitatea de a trimite Tor-M1, precum şi Osa-AKM Kievului în schimbul sistemelor americane.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News