Rusia amenință Germania că nu e prudent un dialog cu Moscova de pe o poziție de forță, amintindu-i de cel de-al Doilea Război Mondial

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata germană, sursă foto: Bundeswehr Facebook
Armata germană, sursă foto: Bundeswehr Facebook

Federația Rusă răspunde Germaniei și acuză Berlinul de „dialog dintr-o poziție de forță” cu Moscova, în ceea ce privește securitatea Europei.

Tensiunile diplomatice tot mai recente dintre Berlin și Moscova sunt demonstrate și de un răspuns din partea Mariei Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Federației Ruse.

În cadrul briefingul săptămânal al Mariei Zaharova, răspuns publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei Federației Ruse la București, diplomata rusă face referire la un articol semnat în urmă cu o săptămână de către Annegret Kramp-Karrenbauer, ministrul german al Apărării, în publicația Focus

Vorbind despre cheltuielile în domeniul apărării pentru anul în curs, Annegret Kramp-Karrenbauer atrage atenția asupra înarmării masive a Rusiei, la granițele NATO, și amintește cât de importante sunt politicile de descurajare duse de cea mai puternică alianță militară din istorie.

Zaharova acuză Berlinul de poziții anti-rusești și amintește ironic, indirect, de ceea ce s-a întâmplat când Germania a încercat ultima dată să poarte un dialog cu Rusia dintr-o poziție de forță - drama celui de-al Doilea Război Mondial.

 

Rusia amenință că nu e prudent un dialog pe o poziție de forță cu Moscova

 

Diplomata de la Moscova spune că cele declarate de Annegret Kramp-Karrenbauer, cu privire la înarmarea masivă a Rusiei în apropiere de Flancul Estic al NATO, e o justificare pentru a negocia dintr-o poziție de forță. Zaharova se întreabă dacă aceste politici vor fi folosite pentru a justifica „forța pentru a exporta democrația în lume” și concluzionează că „această abordare politică a mai fost practicată de alte state și a eșuat”.

Am demonstrat Germaniei în mai multe rânduri, inclusiv prin exemple concrete în istorie, că nu e bine să negociezi cu cineva dintr-o poziție de forță, cu atât mai mult cu Federația Rusă. Nu putem uita de tragedia suferită de Germania în secolul XX când a încercat un dialog dintr-o poziție de forță (n.a. - referire directă la cel de-al Doilea Război Mondial). Am dori să amintim că nu Rusia se apropie de granițele NATO, ci Alianța ale cărei cheltuieli militare le depășesc cu mult pe cele ale Moscovei”, a conchis Zaharova, care a precizat că NATO s-a extins spre est contrar promisiunilor Occidentului din anii '90.

Ca parte a relațiilor tensionate cu Germania, în cadrul aceluiași răspuns, Zaharova l-a acuzat de dezinformare și pe ministrul de Externe german Heiko Mass care la finalul anului trecut a acuzat Rusia că blochează reformarea Consiliului de Securitate al ONU.

Notă: În ceea ce privește referirile Moscovei la cel de-al Doilea Război Mondial și deznodământul conflagrației mondiale, Maria Zaharova nu precizează că URSS nu ar fi putut face față și cu atât mai mult nu ar fi putut ajunge până la Berlin în contraofensivă, fără ajutorul imens primit din Occident, atât din punct de vedere al alimentelor, cât și din punct de vedere al tehnicii militare, mai ales din Statele Unite ale Americii.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel