"În cazul unei apropieri între Bosnia și Herțegovina și NATO, țara noastră va trebui să reacționeze la acest act ostil", a anunțat ambasada rusă din Sarajevo. În comunicat se mai spunea că scopul constituirii NATO a fost "o luptă împotriva Rusiei" și că aderarea la NATO va obliga Sarajevo să aleagă o parte în "confruntarea militaro-politică", transmite Reuters.
Bosnia a susținut de mult timp integrarea în NATO și Uniunea Europeană ca obiective strategice. Cu toate aceastea, sârbii bosniaci, conduși de liderul pro-rus Milorad Dodik, care face parte din președinția tripartită a Bosniei și Herțegovinei, vor ca țara să rămână neutră și în afara alianței militare conduse de SUA.
Președinția din Bosnia și Herțegovina este compusă dintr-un grup de trei persoane, un bosniac, un sârb și un croat.
Bosnia și Serbia sunt singurele state din vestul Peninsulei Balcanice care rămân în afara NATO, după ce Macedonia de Nord a aderat la Alianță în 2020.
În prezent, NATO, cea mai puternică alianță din istoria omenirii, numără 30 de state aliate.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News