Rusia a testat drona Orion în Siria, în condiţii reale de luptă (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia a lansat un material video în care prezintă, pentru prima dată, vehiculul său aerian fără pilot (UAV) Orion în timpul etapei de testare în Siria. În materialul video se poate observa inclusiv momentul în care drona rusească lansează mai multe rachete. Analiştii OSINT ai publicaţiei The War Zone sugerează că imaginile video ar datat din anul 2018, moment când dronei Orion i-au fost testate capacităţile de luptă.  

Materialul video a fost difuzat ieri pe postul de naţional de televiziune Channel 1 din Rusia, ca parte a unui reportaj de 12 minute despre proiectele industriei naţionale de apărare, în materie de dezvoltare a unor vehiculele aeriene fără pilot (UAV) - inclusiv Orion și Okhotnik.

Youtube video image

Analiştii OSINT ai publicaţiei The War Zone au analizat atent imaginile şi susţin că etapa de testare a capacităţilor de luptă ale dronei Orion ar fi avut loc în Siria – decolarea a avut loc de la baza aeriană Tiyas (cunoscută uneori și sub numele de T-4) în provincia Homs.

Un alt element care indică că drona Orion a fost testată de la baza aeriană siriana T-4, sunt avioanele MiG-25 Foxbat – neoperationale de mai mult timp – aflate în incinta bazei.

La un moment dat în videoclip se poate observa cum un reporter indică mai multe marcaje/însemne de pe drona Orion, menționând că aeronava a efectuat 38 de zboruri în spaţiul aerian sirian, unde Forțele Aerospaţiale Ruse au activat, de la sfârșitul anului 2015, în sprijinul regimului Bashar Al-Assad. 

Aceste 38 de zboruri par să fie: 20 pentru recunoaștere (разведывательных, indicat cu litera R în alfabetul chirilic), 17 pentru misiuni de atac (ударов, B în alfabetul chirilic) și una pentru o misiune nespecificata (litera P în alfabetul chirilic). 

Alte înregistrări despre care se pretinde că au fost realizate în timpul misiunilor efectuate de drona Orion din Siria, includ o secvență în care sistemul de camere al aeronavei ar fi localizat un depozit de muniţie al grupărilor teroriste, în condiţii reale de luptă, înainte de a lansa o rachetă care ar fi distrus ținta. 

Reportajul prezentat de postul de televiziune rusesc menționează că drona Orion poate transporta bombe ghidate prin laser și alte tipuri de muniţie – numele şi caracteristicile acestora au fost descrise ca  fiind ’’încă clasificate’’

Drona Orion a fost prezentată decolând, fiind înarmată cu o rachetă – al cărei design a fost blocat în mod intenționat – iar mai apoi a fost arătată executând o lansare asupra unei ţinte la sol.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel