Rusia a simulat astăzi un atac nuclear asupra Ucrainei. Ce rachetă ar fi putut folosi Armata rusă

Rachetă RS-24 Yars / Ministerul rus al apărării, facebook
Rachetă RS-24 Yars / Ministerul rus al apărării, facebook

În dimineața zilei de 21 noiembrie, pentru prima dată în istorie, Rusia a lovit Ucraina cu o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) care nu purta încărcătură convențională sau nucleară. Atacul a fost o demonstrație de forță din partea Moscovei, ca răspuns la autorizarea SUA pentru folosire de către Ucraina a rachetelor ATACMS pe teritoriul rusesc.

.Lovitura a fost efectuată în Dnipro. Conform datelor preliminare neconfirmate, rușii ar fi putut folosi racheta RS-26 Rubezh. Analiștii militari ai Defense Express consideră că în acest fel „Federația Rusă a efectuat o demonstrație a posibilității unui atac nuclear”.

Ucraina a devenit prima țară din lume împotriva căreia a fost folosită o rachetă balistică intercontinentală. Chiar dacă racheta nu a avut niciun focos, acțiunea rușilor este un mesaj strategic disproporționat, o reacție tipică pentru Federația Rusă.

Potrivit presei ucrainene, care citează Forțele Armate, o rachetă balistică intercontinentală (tip nespecificat) a fost lansată din regiunea Astrakhan a Federației Ruse.

UPravda, citând sursele sale, a raportat că rușii au folosit probabil racheta balistică intercontinentală cu rază medie de acțiune RS-26 Rubezh pentru a lovi Ucraina pentru prima dată .

 Traiectoria rachetei balistice rusești RS-26 „Rubezh” cu rază medie de acțiune o face aproape nedetectabilă pentru apărarea aeriană, spune expertul în aviație Kostyantyn Kryvolap pe Den.LIVE.

El a spus că RS-26 „Rubezh” este o versiune modernizată a RS-24 „Yars”, cu caracteristici similare, dar cu capacitatea de a transporta atât focoase nucleare, cât și convenționale.

Ar putea fi RS-26 "Rubezh", Topol  sau "Yars". Dar având în vedere faptul că din punct de vedere tehnic acestea sunt rachete foarte apropiate, deoarece, cel mai probabil, „Rubezh” este creat pe baza etapelor 1 și 3 ale „Yars”, acest lucru are un efect redus asupra modului în care funcționează”, - scriu analiștii DefenseExpress.

Prima etapă este suficientă pentru a aduce racheta la o înălțime considerabilă în straturile superioare ale atmosferei. Acolo, prima etapă este separată, iar a doua este pornită. Unele rachete au și o a treia treaptă și pot ajunge efectiv în spațiu și de acolo țintesc direct către coordonatele care trebuie lovite la sol.

În punctul superior al traiectoriei de zbor, unitățile de luptă sunt separate, dacă unitatea de luptă prevede acest lucru. Ghidarea vehiculelor de luptă separate la coordonatele determinate pentru fiecare dintre ele este efectuată de un dispozitiv special. Alături de focoase, ținte false pot fi, de asemenea, aruncate din focos pentru a distrage atenția apărării aeriene.

„Căderea a șase astfel de elemente cu ghidare individuală, precum și a altor ținte aparent false, a fost înregistrată pe camerele din Dnipro la ora 5:17. Cel mai probabil nu aveau echipament de luptă și erau doar simulatoare. Dar adevărul este că au energie cinetică enormă din cauza căderii din spațiul apropiat de Pământ”, explică Defense Express.

Analiștii subliniază că americanii au creat un sistem special de apărare antirachetă - THAAD - pentru a intercepta rachete de acest tip. Racheta antiaeriană grea americană SM-6, care este lansată de pe nave, este, de asemenea, capabilă să intercepteze rachete strategice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel