Rusia a pus pe „hold” bombardierele și își reface stocurile de rachete Kh-101. Îngrijorări privind pregătirea unui atac masiv de iarnă în Ucraina

Bombardier Tu-160 cu rachete de croazieră Kh-101 și Kh-555. Fotografie a Ministerului Apărării al Federației Ruse
Bombardier Tu-160 cu rachete de croazieră Kh-101 și Kh-555. Fotografie a Ministerului Apărării al Federației Ruse

În ultimul raport zilnic al Serviciului de informații al armatei britanice, care a fost postat pe site-ul Ministerului Apărării pe 27.10.2023, a fost semnalat faptul că bombardierele grele aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune din Rusia nu au mai executat lovituri aeriene cu rachete de croazieră asupra Ucrainei de mai mult de o lună, ceea ce reprezintă cea mai lungă pauză înregistrată de la începutul conflictului.

“Deși Rusia poate folosi în continuare și alte mijloace de lovire, avioanele cu rază lungă de acțiune au reprezentat metoda principală de a executa atacurile de mare precizie, în condiții de confruntare”, se arată în raportul informațiilor militare britanice.

Londra a sugerat faptul că armata rusă a trebuit “aproape sigur” să reducă frecvența loviturilor pentru a-și reface stocurile aflate în scădere de rachete de croazieră Kh-101 (AS-23).

De asemenea, Ministerul britanic al Apărării a anunțat o prognoză conform căreia armata rusă intenționează să întrebuințeze toată muniția nou produsă pentru lovituri ale Aviației cu rază lungă de acțiune asupra infrastructurii energetice a Ucrainei în timpul iernii.

2. Racheta Kh... (kh-101_34796800.jpg)

Racheta Kh-101 / Ministerul rus al apărării

“Este probabil ca Rusia să continue să completeze orice astfel de campanie cu atacuri cu drone”, se mai precizează în raport.

Pe de altă parte, utilizatorul ucrainean al canalului de Telegram “Legitimny” a atras atenția asupra colapsului iminent al sistemului energetic al Ucrainei. Potrivit acestuia, sistemul ar putea să înceapă “să șchiopăteze” și fără primirea unor lovituri din partea rachetelor rusești.

În opinia sa, repararea sistemului energetic s-a făcut în grabă și, sub sarcini mari constante, s-ar putea ca acesta să nu reziste și să înceapă să cedeze. Utilizatorul ucrainean a mai subliniat și faptul că Rusia nu lovește încă infrastructura energetică a Ucrainei în mod intenționat, pentru ca Kievul să primească mai puține împrumuturi și arme din străinătate.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel