În partea din spate a platformei este rezervată echipamentelor aeriene de zbor fără pilot iar motorul și unitățile de răcire sunt amplasate în partea din față. Este echipat cu un sistem modular de viziune multispectrală și procesare de date, spun producătorii. Alte sisteme aflate în dotarea vehiculului sunt: sistem de avertizare cu laser, senzori termici, camere infraroșii zi/noapte, telemetru laser, detectare țintă, sistem de avertizare timpurie, identificare și echipament de urmărire.
În prezent alte cinci UGV sunt în dezvoltare. Două platforme vor fi echipate cu roți în loc de varianta prezentată acum care este cu șenile.
Două prototipuri ale Marker UGV au fost testate pe 9 iulie 2019. Cercetătorii spun că UGV Marker și-a demonstrat utilitatea în zonele urbane și pe terenurile accidentate. A doua etapă de teste a constat în utilizarea echipamentelor de direcționare și tragere, și a început la sfârșitul lunii iulie 2019. Se preconizează că testarea armelor va avea loc în primul trimestru al anului 2020, iar UGV va ataca ținte în „modul automat”. Se pare că se dorește echiparea acestui vehicul cu rachete ghidate antitanc și mitraliere de calibru greu.
Vezi și: Rusia intenționează să producă roboți de luptă până în 2025
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News