Rusia a încheiat cu industria autohtonă contracte pentru achiziții de armament în valoare de aproape 5 miliarde de euro

Ionel Copcea |
Data publicării:

Șeful Direcției Principale Înzestrare din cadrul Ministerului rus al Apărării, general colonel Anatoli Gulyaev, a anunțat că, pe 13.08.2024, în cadrul forumului tehnico-militar internațional Armata-2024, au fost încheiate contracte guvernamentale pentru achiziții de armamente în valoare de aproximativ 500 de miliarde de ruble (4,92 miliarde de euro). 

“Valoarea totală a contractelor semnate și atribuite astăzi este de jumătate de trillion de ruble, adică de aproximativ 500 de miliarde. În baza acestora, armata va primi peste 500 de tipuri de arme și peste un million de unități de mijloace de distrugere (rachete și muniții), a precizat Gulyaev”, citat de site-ul financiar Finmarket.ru.

“Avem acoperit tot anul 2024 în ceea ce privește volumul comenzilor guvernamentale. Iar prin contractele semnate și atribuite astăzi am acoperit și 98% din comenzile de stat pentru apărare pe anul 2025”, a spus reprezentantul Ministerului rus al Apărării.

După cum au informat sursele rusești, la forumul Armata-2024 au fost semnate șase și au fost încredințate direct alte 11 contracte guvernamentale pentru achiziții de armamente.

În baza acestora, Forțele Armate ale Federației Ruse vor primi, între altele, aruncătoare de flăcări moderne, tancuri, elicoptere, rachete dirijate și vedete antidiversiune.

Comentariul autorului: Valoarea contractelor încheiate de Ministerul rus al Apărării este una normală și se înscrie în media anuală a achizițiilor de armamente. Cu excepția anului trecut, când volumul contractelor pentru armament a fost de numai 400 de miliarde de ruble, în 2022 și 2021, suma acestora s-a ridicat, de asemenea, la aproximativ 500 de miliarde de ruble.

Suma record a achizițiilor guvernamentale pentru armată a fost atinsă în anul 2020, când au fost încheiate contracte pentru 1,16 trilioane de ruble. În total, atunci au fost încheiate 41 de contracte cu 30 de societăți din cadrul Complexului Militar Industrial.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel