Publicitate
Rusia primește muniții și echipamente militare provenite din Irak pentru a putea continua agresiunea militară asupra Ucrainei. Aceste arme ar fi livrate cu ajutorul rețelelor iraniene care fac contrabandă cu arme, potrivit membrilor milițiilor irakiene susținute de Iran și ai serviciilor regionale de informații care cunosc acest proces, precizează The Guardian.
Din câte se pare, forţele ruse de ocupaţie ar urma să primească lansatoare de grenade și rachete antitanc din Iran. De asemenea, sisteme de rachete antiaeriene Bavar-373 (copie licențiată a sistemului sovietic S-300 ) și mai multe lansatoare de rachete de producție braziliană.
Jurnaliștii britanici susțin că ruta de livrare a unor astfel de arme către Rusia trece prin Marea Caspică, portul iranian Bandar Anzali și portul rusesc Astrakhan. În acest moment, pe această rută navala sunt două nave sub pavilion rusesc și o navă sub pavilion iranian.
Ziarul britanic The Guardian susţine că Iranul a luat o parte din armele pe care le furnizează ruşilor de la grupul pro-iranian Hashd al-Shaabi, care operează în prezent în Irak. Iar motivul pentru care Teheranul sprijină acum Moscova cu armament tine de atingerea unor interese geopolitice. Dacă Rusia pierde în Ucraina, aceasta nu va mai putea derula ca până acum operațiuni militare în Siria, iar acest lucru va submina în mod semnificativ poziția geopolitică a Iranului.
Informaţii furnizate de ziarul The Guardian par destul de plauzibile, mai ales dacă ţinem cont de datele furnizate până acum de Statului Major al Forţelor Armate Ucrainene cu privire la pierderile grele pe care forţele ruse de ocupaţie le-au înregistrat pe tot parcursul derulării aşa zisei ''operaţiuni militare speciale'' în Ucraina.
De la începutul agresiunii militare, 24 februarie, armata rusă a înregistrat următoarele pierderi: aproximativ 19.600 de soldați, 732 de tancuri, 1.946 de transportare de trupe, 349 sisteme de artilerie / MLRS, 157 de avioane, 140 de elicoptere, 1.406 vehicule militare de diferite tipuri şi 7 nave.
Dacă mai luăm în considerare că sancţiunile impuse Rusiei de statele occidentale a afectat destul de serios activitatea industriei ruse de apărare, informaţiile susţinute de ziarul britanic sunt cu atât mai credibile.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News