Rusia a început exerciții de amploare cu peste 300 de nave de luptă și 20.000 de militari

Darius Muresan |
Data publicării:
Marina Federației Ruse. Foto: Ministerul Apărării din Rusia
Marina Federației Ruse. Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Forțele navale ruse au început marți exerciții de amploare, la care participă aproximativ 300 de nave și 20.000 de militari, a anunțat Ministerul Apărării rus, citat de agențiile de presă ruse, transmite Agerpres și Reuters.

Aceste exerciții reprezintă un test important pentru comandamentele a trei flote (Flota Nordică, Flota Pacifică și Flota Baltică) ale forțelor navale ruse, precum și pentru flotila din Marea Caspică, a relatat agenția de presă TASS.

Aproximativ 300 de nave de suprafață, submarine și vase de sprijin, 50 de avioane și peste 200 de unități militare iau parte la aceste manevre.

De la începerea invaziei ruse în Ucraina în februarie 2022, Rusia a efectuat numeroase exerciții militare, singură sau în colaborare cu alte țări, precum China și Africa de Sud.

În ultimele două luni, Rusia a efectuat și teste cu rachete nucleare tactice.

De asemenea, Moscova și-a intensificat acțiunile de pregătire militară comună cu Belarus, țară ce are frontiere atât cu Rusia, cât și cu Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel