,,Exercițiile se desfășoară în poligoane maritime din acvatoriul Mării Negre, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor de submarine ale flotei”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția Interfax.
Submarinul Kolpino a ieșit în poligonul de pregătire pentru luptă din Baza Navală de la Sevastopol, iar Veliky Novgorod din punctul de dislocare permanentă din Novorossiysk.
Înainte de ieșirea pe mare, echipajele celor două submarine au desfășurat activități de pregătire de urgență pentru luptă și marș, iar după ieșirea din punctele de dislocare acestea au intrat în imersiune.
“Pe timpul exercițiilor, echipajele celor două submarine vor îndeplini algoritmi privind căutarea unui submarin al adversarului convențional, vor participa la antrenamente comune cu forțele antisubmarin și cu dragoare ale FRMN. De asemenea, vor desfășura activități de intrare în imersiune la adâncime mare, cu așezarea submarinelor pe fundul mării, la adâncimi de aproximativ 200 de metri”, au precizat reprezentanții statului major al FRMN.
Exercițiile vor dura până pe 18 martie.
Kolpino și Veliky Novgorod sunt submarine diesel-electrice de generația a treia construite pentru FRMN în cadrul Proiectului 636.3. Particularitățile submarinelor de acest tip constau în dotarea cu complexul de rachete de mare precizie Kalibr-PL și cu sisteme moderne de comunicații.
În anii trecuți, cele două submarine au întrebuințat rachetele de croazieră de tip Kalibr de la bord pentru executarea unor atacuri din Marea Mediterană asupra unor poziții ale militanților sirieni.
Comentariul autorului: Submarinele Kolpino și Veliky Novgorod aparțin Brigăzii 4 Submarine - Novorossiysk din cadrul Bazei Navale - Novorossiysk a FRMN. În total, în dotarea brigăzii, care dispune de un divizion de submarine la Sevastopol și unul la Novorossiysk, se află șase submarine Proiect 636.3, dotate cu rachete de croazieră Kalibr.
În prezent, submarinele FRMN sunt dispersate în Marea Neagră, Marea Mediterană și Marea Baltică. Pe lângă Kolpino și Veliky Novgorod din Marea Neagră, submarinele Stary Oskol și Rostov pe Don se află în portul Tartus și estul Mării Mediterane, iar Novorossiysk și Krasnodar sunt dislocate în Marea Baltică, unde sunt supuse unor reparații planificate la Șantierul Naval din Kronștadt. Probabil, submarinul Krasnodar a finalizat deja reparațiile, dar este menținut în continuare în Marea Baltică, din motive operaționale.
În perioada următoare, partea rusă va efectua rotirea submarinelor, în așa fel încât Kolpino și Veliky Novgorod, singurele care nu au trecut încă prin șantierul din Marea Baltică, să poată fi deplasate la reparații.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News