Rusia a folosit Siria pe post de poligon de testare a peste 320 de arme de diferite tipuri

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Un convoi militar rus patrulează în apropierea satului Ein Diwar din provincia siriana Hasakah. !! AFP (Foto de DELIL SOULEIMAN/AFP via Getty Images)!!
Un convoi militar rus patrulează în apropierea satului Ein Diwar din provincia siriana Hasakah. !! AFP (Foto de DELIL SOULEIMAN/AFP via Getty Images)!!

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a dezvăluit că armata rusă a testat peste 320 de arme avansate de diferite tipuri, în timpul operațiunilor militare din Siria.

În cadrul unei întâlnire cu angajații producătorului rus de elicoptere Rostvertol, Serghei Șoigu a declarat că armata rusă a spus evaluărilor peste 320 de arme de diferite tipuri, inclusiv, elicopterele dezvoltate de această companie, a precizat miercuri agenţia rusă de presă TASS.

Declaraţiile ministerului rus al Apărării au confirmat ceea ce până acum erau considerate bănuieli şi anume că Moscova continuă să-şi testeze armamentul şi tehnica militară în Siria, chiar și după semnarea unor acorduri de încetare a focului. 

Cotidianul pan-Arab Asharq Al-Awsat aminteşte că acum câteva luni, Moscova a făcut precizări cu privire la testarea a 231 de arme avansate în Siria, în ciuda încheierii ostilităților cu mai mult de un an în urmă.

În martie anul trecut, mai multe rapoarte publicate de mass-media au susținut că Moscova a testat în timpul operațiunilor militare din Siria, începând cu anul 2015, peste 200 de arme avansate de diferite tipuri.

Un prim raport a fost publicat pentru prima dată de site-ul militar Files, care descria, de asemenea, înarmarea diferitelor tipuri de avioane de luptă Sukhoi și a bombardierelor strategice Tu-95 și Tu-160, toate dislocate in Siria.

În ultimii doi ani, mass-media rusă a relatat, citat mai mulţi oficiali ruşi, că avionul de luptă Su-57 a trecut cu succes mai multe etape de testare. De asemenea, elicopterele „Mi-28” și „Ka-52” au participat activ în timpul operațiunilor militare din Siria.

La începutul acestui an, mass-media rusă a lansat un material video în care a prezentat, pentru prima dată, vehiculul aerian fără pilot (UAV) Orion în timpul etapei de testare desfăşurată în în provincia siriană Homs.

Alte rapoarte au indicat că Forţele Armate Ruse au folosit sisteme de rachete S-300, S-400, Pantsir și Buk pentru protejarea infrastructurilor critice, în special bazele Hmeimim și Tartus.

Cotidianul Asharq Al-Awsat precizează că Forțele ruse din Siria au folosit în ultimii ani cele mai noi sisteme radar portabile și cele mai noi sisteme de război electronic.

Operaţiunile militare desfăşurate de armata rusă în Siria i-au ajutat pe inginerii militari ruşi să corecteze unele defecţiuni apărute în urma rezultatelor testelor tehnicii militare.

Conform datelor, operațiunile militare din Siria au scos la iveală defecte semnificative de fabricaţie sau funcţionare – numărul total de tehnologii militare care au fost eliminate definitiv din procesul de fabricare a fost de 12.

În urmă cu câteva luni, un raport indica, de asemenea, că experții ruși cred că vehiculul robotizat Uran 9 se numără printre cele mai importante arme care au dat greş în timpul războiului din Siria. Acesta şi-a dovedit inutilitatea în zone dens împădurite, cum ar fi munții de pe coasta siriană.

Vehiculul blindat „Uran” pe care Rusia l-a trimis pentru testare în condiţii reale de luptă în Siria, care a fost considerat unul dintre cele mai bune vehicule robotizate pentru îndeplinirea de misiuni de deminare , a prezentat defecte serioase.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel