Rusia a dislocat din nou în Belarus avioane MiG-31K purtătoare de rachete hipersonice Kinjal, după o pauză de un an și jumătate

Ionel Copcea |
Data publicării:
MiG-31K, care poate transporta racheta Kinzhal / ministerul rus al apărării, facebook
MiG-31K, care poate transporta racheta Kinzhal / ministerul rus al apărării, facebook

Grupul de monitorizare Belarusian Hajun Project a informat, într-o postare pe contul său de Twitter, că, pe 09.10.2024, un avion de vânătoare rusesc de tip MiG-31K, purtător de rachete hipersonice Kinjal, a aterizat pe aerodromul Machulishchy din Republica Belarus.

Ultima dată, avioanele rusești MiG-31K au fost prezente pe teritoriul Republicii Belarus în urmă cu un an și jumătate. Trei aeronave de acest tip au părăsit aerodromul Machulishchy pe 06 aprilie 2023.

În perioada 2022-2023, avioanele rusești purtătoare de rachete Kh-47M2 Kinjal au îndeplinit două misiuni în Republica Belarus. Prima dintre acestea s-a desfășurat în perioada 16 octombrie - 01 decembrie 2022, adică pentru un interval de 46 de zile. Cea de-a doua a avut o durată de 113 zile și s-a încheiat pe 06 aprilie 2023.

Trebuie precizat faptul că misiunile anterioare ale avioanelor MiG-31K în Republica Belarus au avut un rol de descurajare și nu au fost implicate în lovituri asupra unor ținte de pe teritoriul ucrainean.

Cu toate acestea, aeronavele rusești au ținut în șah autoritățile din Ucraina, ținând cont de faptul că fiecare ridicare în aer a unui avion rusesc MiG-31K este urmată de declanșarea alarmelor de raid aerian pe întreg teritoriul ucrainean. De exemplu, în timpul celei de-a doua misiuni îndeplinite în Republica Belarus, aeronavele MiG-31K au efectuat 39 de zboruri, adică o medie de aproximativ 10 zboruri pe lună.

Fiecare avion MiG-31K este capabil să poarte o singură rachetă de tip Kinjal amplasată sub fuselaj. Bătaia rachetei, care dezvoltă o viteză de aproximativ 12.345 de kilometri pe oră, este de circa 2.000 de kilometri. De regulă, rachetele sunt folosite pentru lovirea unor puncte de comandă sau a unor depozite împortante de armament și muniție, care se află, în special, în zone fortificate sau îngropate sub pământ.

Primul regiment rusesc dotat cu avioane de vânătoare MiG-31K, purtătoare de rachete hipersonice Kinzhal, a fost operaționalizat pe aerodromul din Savasleyka (Regiunea Nijni Novgorod). Acesta face parte din structura Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

În compunerea regimentului, care a intrat în serviciul de luptă la sfârșitul anului 2021, a fost transferată și escadrila dotată cu 10 avioane MiG-31K (numere de bord roșii de la 90 la 99), care a funcționat în regim experimental, începând din luna decembrie 2017, pe aerodromul din Akhtubinsk (Regiunea Astrakhan) al Centrului 929 pentru teste de stat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel