Publicitate
Rolul avionului adversarului a fost jucat tot de o aeronavă MiG-31BM aparținând Aviației navale a FROP. Echipajul acestuia a primit misiunea să pătrundă în spațiul aerian al Federației Ruse, la o altitudine de 20.000 de metri, iar în cazul în care este descoperit să se sustragă urmăririi.
Pentru interceptarea țintei, de pe aerodromul Anadyr, a fost ridicat în aer un avion de vânătoare MiG-31BM aflat în serviciul de luptă, care, în cooperare cu mijloacele de radiolocație de la sol, a descoperit ținta adversarului convențional. După interceptarea acesteia, piloții au efectuat lansări electronice de rachete din clasa aer-aer pentru distrugerea țintei.
După cum s-a anunțat anterior, pe 01.12.2020, pentru întărirea grupării de aviație din zona arctică, echipaje ale avioanelor de vânătoare-interceptare MiG-31BM ale Aviației navale a FROP au intrat în serviciul de luptă pentru apărarea antiaeriană pe aerodromul Anadyr.
Avionul MiG-31 este destinat pentru patrularea pe termen lung în spațiul aerian și distrugerea avioanelor de cercetare, bombardierelor strategice și altor ținte aeriene la altitudini mari. Aeronava este capabilă să urmărească până la 10 ținte aeriene și să distrugă, simultan, șase dintre acestea.
Comentariul autorului: Din imaginile postate de Zvezda rezultă faptul că avioanele MiG-31BM participante la exercițiu au numerele de bordaj 96 (număr de înregistrare RF-92354) și 31, albastre.
Trebuie precizat că, în scopul asigurării controlului asupra rutei maritime de nord, Federația Rusă a dislocat câte patru avioane de vânătoare-interceptare modernizate de tip MiG-31BM la extremitățile acesteia. Astfel, o patrulă cu avioane de acest tip din compunerea Aviației navale a FROP a fost amplasată pe aerodromul din Anadyr, iar o altă patrulă aparținând Aviației navale a Flotei de Nord pe aerodromul Rogachevo din arhipelagul Novaya Zemlia. Avioanele desfășoară serviciul de luptă pentru apărare antiaeriană, în baza principiului rotației.
În paralel, în Arctica au fost dislocate și mijloace de apărare antiaeriană, între care complexe S-400, Pantsir-S și Tor-M2DT. De asemenea, Rusia susține că ruta maritimă de nord este apărată inclusiv de sisteme de rachete de coastă de tip Bal și Bastion.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News