Rusia a anunțat că exercițiile nucleare vor implica utilizarea sistemelor Iskander

Darius Muresan |
Data publicării:
Sistem Iskander / ministerul rus al apărării
Sistem Iskander / ministerul rus al apărării

Ministerul rus al Apărării a anunțat miercuri că exercițiile nucleare non-strategice desfășurate în districtul militar Leningrad și în cadrul marinei implică utilizarea rachetelor Iskander, relatează Agerpres, care citează Reuters.

Rusia a informat marți că a inițiat a doua etapă a exercițiilor militare cu arme nucleare tactice, colaborând cu trupe din Belarus, ca răspuns la ceea ce Moscova consideră a fi amenințări din partea unor puteri occidentale.

"Personalul specializat în folosirea rachetelor din districtul militar Leningrad desfășoară manevre militare de antrenament", a comunicat ministerul printr-o declarație publicată pe Telegram.

Exercițiile includ obținerea de muniție specială de antrenament pentru sistemul de rachete operațional-tactic Iskander-M, echiparea vehiculelor de lansare cu acestea și deplasarea sub acoperire către o zonă desemnată pentru lansările de rachete, a precizat ministerul.

"Echipajele navelor din forțele maritime implicate în aceste exerciții de antrenament vor echipa rachetele de croazieră de pe mare cu focoase speciale simulate și vor patrula în zonele desemnate", a adăugat ministerul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel