„De obicei, o cursă pentru dezarmare nu este unilaterală. Este un efort colectiv chiar la nivelul marilor puteri sau în context regional și subregional. Cu greu, riscul înarmării poate fi eliminat prin embargou impus asupra armelor împotriva unei țări. Această sarcină necesită eforturi colective prin negocieri”, a replicat Ulyanov.
Sâmbătă, secretarul de stat american, Mike Pompeo, a solicitat Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite să extindă embargoul internațional asupra armelor împotriva Iranului.
În 2019, viceministrul rus de externe, Sergei Ryabkov, a declarat că apelurile oficialilor americani pentru extinderea embargoului împotriva Iranului sunt considerate o mișcare de politică externă care nu are niciun temei și niciun principiu, subliniind că eliminarea embargoului se bazează pe JCPOA, semnat de mai multe părți, inclusiv SUA și avizate de Rezoluția 2231 a Consiliului de Securitate al ONU din 2015.
Oficialul rus a declarat că Moscova nu va da curs cererilor SUA ori de câte ori doresc acest lucru. „S-ar putea să vină cu altceva data viitoare.”
În cadrul acordului nuclear, din care SUA s-au retras unilateral în 2018, interdicția ONU asupra vânzărilor de arme către Teheran expiră în octombrie 2020.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News