Occidentul nu e rău când rușii au nevoie de el: Producția de avioane Su-57 a ajuns să depindă de „dușmanul din Vest”

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Suhoi Su-57 este proiectul unui avion de luptă de generația a cincea dezvoltat de către Rusia
Suhoi Su-57 este proiectul unui avion de luptă de generația a cincea dezvoltat de către Rusia

Producția avioanelor de luptă rusești de ultimă generație Su-57 depinde de furnizarea de micro-electronice și echipamente de producție occidentale. Frontelligence Insight a relatat despre acest lucru, pe baza corespondenței expuse a producătorului rus de electronice militare Mikropribor.

În conformitate cu solicitarea șefului departamentului de achiziții al OJSC Krasnoe Znamya Plant (concernul Almaz-Antey) și a conducerii Mikropribor, acesteia din urmă i-a fost furnizată o listă a echipamentelor necesare. Echipamentul face parte din setul de stații de lucru automate pentru testarea și calibrarea produsului „MPPU-50”.

„MPPU-50” este un element receptor radio care funcționează în banda L și în banda X. Ele sunt utilizate pentru comunicații prin satelit și radare.

În scrisoarea oficială se precizează că aceste elemente sunt esențiale în fabricarea aeronavelor. Iar problemele cu aprovizionarea lor ar putea amenința producția noilor avioane de luptă Su-57.

Conform datelor, clientul intenționa să ocupe trei posturi până la sfârșitul anului 2022.

Lista constă în componente precum atenuatorul WA36, sursele de alimentare EA-PS 3150 și PLR7 60-12, care sunt de fabricație externă. Acestea sunt furnizate de companii intermediare rusești care le achiziționează din străinătate.

Cu toate acestea, dependența de producție nu se limitează la microelectronica pentru sistemele de întreținere ale aeronavelor rusești.

Chiar și după impunerea sancțiunilor internaționale, compania rusă Micropribor a încheiat un acord cu societatea rusă KMT, care s-a angajat să furnizeze un strung german Siemens KLE 360 în iulie 2012.

Companiile de apărare rusești folosesc intermediari, cum ar fi companiile din Kazahstan care repară aeronave și furnizorii de echipamente militare, pentru a eluda sancțiunile internaționale.

În special, grupul ARC din Kazahstan a achiziționat în mod fraudulos echipamente militare de la companiile franceze Thales și Safran, presupuse a fi destinate avioanelor de luptă din Kazahstan, dar de fapt le-a instalat pe avioanele rusești Su-30SM.

În plus, în același mod au fost formați specialiști în străinătate, care ulterior au lucrat la companii rusești de producție de aeronave și au efectuat lucrări de mentenanță la aeronavele rusești.

Sukhoi Su-57 este un avion de luptă rusesc de generația a V-a, construit ca răspuns la avionul american F-22 Raptor. Este o platformă de arme stealth cu două motoare mari. Iar Rusia are probabil doar aproximativ 20 de Su-57 operaționale. Cu toate acestea, recent au fost utilizate mai intens.

Potrivit unor surse ucrainene, avioanele Su-57 sunt folosite din ce în ce mai des pentru a ataca ținte din Ucraina. Activitatea acestor avioane de luptă este în creștere și nu este clar dacă Rusia se pregătește pentru debutul lor real în Ucraina. Rusia este încă prudentă și Su-57 nu zboară direct deasupra teritoriilor controlate de Ucraina.

Își lansează rachetele în timp ce se află încă deasupra Rusiei sau cel puțin deasupra teritoriilor ocupate, pentru a nu intra în conflict cu sistemele de apărare antiaeriană ucrainene. Se presupune că Su-57 este invizibil pe radare, dar Ucraina operează acum sisteme de apărare antiaeriană destul de avansate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel