Rușii consolidează apărarea aeriană în zona podului Kerci(Foto): Sisteme de apărare antiaeriană Pantsir-S1M au fost instalate pe structuri metalice

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Turnuri pe insula Tuzla, lângă podul Kerci, unde rușii au instalat sisteme de apărare antiaeriană Pantsir-S1M, septembrie 2024. Sursa Foto: social media. Colaj: investigator.org.ua.
Turnuri pe insula Tuzla, lângă podul Kerci, unde rușii au instalat sisteme de apărare antiaeriană Pantsir-S1M, septembrie 2024. Sursa Foto: social media. Colaj: investigator.org.ua.

Pe insula Tuzla, rușii instalează turnuri metalice cu platforme pe care amplasează sisteme de apărare antiaeriană pentru a proteja podul Kerci de eventuale atacuri cu drone ucrainene. Centrul de Investigații Jurnalistice din Ucraina a găsit două astfel de turnuri cu sisteme de rachete sol-aer Pantsir-S1M, totodată a inspectat locul unde sunt amplasate acestea.

 

 

Potrivit imaginilor făcute publice de Centrul de Investigații Jurnalistice, ruși au instalat în cursul săptămânii trecute două turnuri metalice pe ambele părți ale podului, pe o secțiune amplasată pe insula Tuzla. Din punct de vedere vizual, înălțimea lor este de 30-35 de metri deasupra nivelului mării.

În vârful fiecărui turn, rușii au amplasat sistemul de apărare aeriană poate Pantsir-S1M sau, mai degrabă, lansatoare de rachete. Acest sistem de apărare aeriană poate fi desfășurat pe șasiuri pe șenile și pe roți, precum și instalat permanent, creând o „cupolă” deasupra obiectivului destina să fie protejat pe o rază de 20 km, în conformitate cu caracteristicile tactice și tehnice ale acestui sistem. În plus, sistemul Pantsir este capabil să facă parte dintr-o reţea de alte sisteme, mărind raza de protecție.

Pentru prima dată, un sistem Pantsir-S1M a fost reperat pe podul Kerci la începutul lunii septembrie. Trebuie remarcat faptul că aceasta este o versiune de export a sistemului rusesc de apărare aeriană, deoarece are o cabină blindată montată pe un șasiu KAMAZ-53958 şi vopsit în camuflaj deșert. Această variantă are o rază și o altitudine sporite de distrugere a țintelor aeriene.

Se pare că rușii vor continua să instaleze astfel de turnuri de-a lungul podului, deoarece o mulțime de alte structuri metalice similare au fost reperate pe șantier de lângă podul Kerci.

În plus, cele mai recente imagini arată obstacole metalice antitanc pe care ocupanții ruși le instalează, de asemenea, în mare pentru a se proteja împotriva atacurilor dronelor maritime.

La începutul lunii septembrie, DefenseRomania a analizat imaginile publicate de canalul de Telegram „Crimean Wind” care arătau desfășurarea sistemului rusesc de apărarea antiaeriană la joasă înălțime Pantsir-S1M chiar pe Podul Crimeea, pod considerat o facilitate critică a cărei integritate are o semnificație majoră nu atât pentru aprovizionarea trupelor ruse care au invadat sudul Ucrainei, cât pentru moralul acestora și al armatei ruse în general.

Întărirea apărării podului peste Strâmtoarea Kerci cu acest sistem nu ar reprezenta în esență o știre, dacă versiunea de Pantsir identificată nu ar fi unică sau cel puțin printre extrem de puținele pe care Rusia le deține, iar rachetele speciale utilizate chiar ar fi disponibile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel