Rusă a lansat asupra Ucrainei 35 de rachete și 23 de drone Shahed. Polonia și-a ridicat din nou avioanele de luptă

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

În dimineața zilei de 2 septembrie 2024, forțele ruse au lansat un atac cu rachete în regiunile Kiev, Poltava, Dnipro, Sumî și Harkiv, folosind rachete ghidate balistice, de croazieră și antiaeriene. Rușii au atacat, de asemenea, cu UAV-uri de tip „Shahed”, lansate din sud.

Cel puțin zece rachete sol-aer, zece rachete balistice și o dronă au zburat la Kiev, a declarat Serhiy Popko, șeful Administrației Militare a orașului Kiev.

Amintim că aproximativ zece explozii au izbucnit la Harkov, pe 1 septembrie. De asemenea, Rusia a atacat cu Iskander un centru de reabilitare pentru copii și a unui orfelinat din Sumî, a raportat administrația militară regională.

Revenind la atacul rușilor din 2 septembrie, potrivit raportului Forțele Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene, citat de Unian, forțele ucrainene de radiolocație ale Forțelor Aeriene au descoperit și urmărit 58 de ținte aeriene - 35 de rachete de diferite tipuri și 23 de UAV-uri tip Shahed:

  • 16 rachete balistice „Iskander-M”/KN-23 din regiunile Bryansk, Voronezh și Kursk din Federația Rusă;

  • 14 rachete de croazieră Kh-101 de la aeronavele Tu-95MS din spațiul aerian al regiunii Volgograd. – Federația Rusă;

  • 4 rachete ghidate antiaeriene S-300/S-400 din regiunea Belgorod. Federația Rusă; ucrainenii NU au doborât nicio rachetă.

  • o rachetă de tip necunoscut din regiunea Belgorod. Federația Rusă; ucrainenii NU au interceptat-o.

  • 23 de UAV-uri de atac „Shahed-131/136” din Primorsko-Akhtarsk - RF; ucrainenii au doborât 20 de drone.

„Ca urmare a lucrărilor de luptă efectuate de unitățile forțelor antiaeriene de rachete, mijloacele de război radio-electronic ale Forțelor Aeriene, precum și calculele grupurilor mobile de foc ale Forțelor de Apărare ale Ucrainei, au fost următoarele: doborâte: 9 rachete balistice Iskander-M/KN-23, 13 rachete de croazieră Kh-101, 20 de UAV-uri de atac „Shahed-131/136”;

În plus, ca urmare a contramăsurilor active de război electronic ale Forțelor de Apărare ale Ucrainei, o rachetă de croazieră X-101 și trei UAV-uri de atac nu și-au atins ținta.

 

Polonia și-a ridicat din nou aviația

 

Din cauza atacului cu rachete de dimineață asupra Ucrainei, Polonia și-a ridicat din nou aviația.

Comandamentul Operațional al Poloniei a raportat  acest lucru  pe rețeaua de socializare X.Armata poloneză a avertizat populația că zgomotul din partea de sud-est a țării va fi prezent cauza zborurilor aeronavelor poloneze și aliate în spațiul aerian al țării.

"Aseară a fost observată o activitate intensivă a aviației rusești cu rază lungă de acțiune, legată de sarcina de atacuri asupra Ucrainei. Ultima astfel de activare a aviației ruse cu rază lungă de acțiune a fost înregistrată pe 27 august", a spus Comandamentul Operațional.

Polonezii își ridică aeronavele în timpul atacurilor rusești cu rachete care vizează regiuni ale Ucrainei apropiate de granița cu Polonia. Cu toate acestea, polonezii nu au folosit până acum aeronavele pentru interceptarea dronelor și rachetelor rusești. Armata poloneză monitorizează constant situația de pe teritoriul Ucrainei și rămâne permanent pregătită să asigure securitatea spațiului aerian al Poloniei, spun oficialii de la Varșovia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel