Românii care luptă în Ucraina au făcut incursiuni în teritoriul rus și ironizează Rusia. Luptătorii români transmit și ce tehnică de luptă au nevoie rapid

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Luptători români voluntari în Ucraina. Sursă foto: Romanian Battlegroup ”Getica”
Luptători români voluntari în Ucraina. Sursă foto: Romanian Battlegroup ”Getica”

Un grup important de români luptă alături de voluntari ruși și de Armata Ucrainei în războiul de agresiune generat de ocupantul rus asupra statului vecin.

Pe pagina oficială a grupului Romanian Battlegroup „Getica”, românii care luptă cot la cot cu ucrainenii au ironizat Federația Rusă și au confirmat faptul că au efectuat incursiuni în teritoriul rus la Belgorod. 

Aceștia sunt primii români care luptă împotriva Rusiei și pun piciorul pe teritoriul rus, după cel de-al Doilea Război Mondial. 

Trebuie subliniat că vorbim de voluntari, nu de membri ai Armatei României. Sunt cetățeni români care s-au alăturat în mod voluntar cauzei ucrainene. 

Contingentul de români luptă alături de partizani ruși, ucraineni, ceceni, bieloruși, etc. După incursiunile din aceste zile de pe teritoriul rus, luptătorii români au ironizat Moscova pe pagina oficială a grupului. Reacția a venit după ce autoritățile de la Moscova au anunțat că au dat în urmărire mai mulți cetățeni străini care luptă alături de ucraineni. Românii au precizat ironic că s-au dus la Belgorod să se predea, dar nu au găsit picior de autoritate rusă.

„Federația Rusă a declarat că știe de noi, că ne urmărește, ne caută. Era și cazul să avem o confirmare că ceea ce facem este bine, eficient și incomodăm inamicul. Vestea bună este că și noi îi căutăm pe ei. (...) Am făcut incursiuni în satele lor de frontieră dar nu am găsit secții de poliție funcționale, nu am găsit autorități. Rusia este pregătită de război nuclear, dar nu este în stare să își protejeze frontierele terestre cu un stat cu care se află în război”, transmite Romanian Battlegroup „Getica”.

2. Luptători ... (romani-ucraina-grup_63641200.jpg)

Luptători români voluntari în Ucraina. Sursă foto: Romanian Battlegroup ”Getica”

 

Românii care luptă în Ucraina au nevoie de sprijin și de tehnică. Lipsa sprijinului militar pentru Ucraina se resimte din plin pe linia de contact

 

Doi dintre acești români sunt din Iași. Publicația locală Ziarul de Iași a realizat un interviu cu ei, interviu în care românii vorbesc și despre nevoile pe care le au în ceea ce privește armamentul.

Ei luptă în Ucraina alături de Corpul Voluntarilor Ruși (RDK), ”Free Russia” Legion, International Legion of Defence of Ukraine, Siberian Battalion, Batalionul Cecen Itchkeria, Legiunea Bielorusă și Legiunea Georgiană.

Cei doi au declarat că incursiunea din Belgorod nu a fost întâmplătoare, ci astfel de incursiuni în teritoriul rus au loc aproape zilnic.Evident, din motive lesne de înțeles, nu au divulgat locația lor, prin ce regiuni rusești au loc incursiunile și desigur nici identitatea.

Comandantul român al contingentului Getica are indicativul Getotac. El a transmis că se face tot posibilul pentru echiparea cu tehnică modernă a contingentului, dar din păcate ezitările Europei și blocajul din Congresul american privind sprijinul pentru Ucraina „se resimte pe linia de contact și va pune în pericol strategia de apărare a Ucrainei şi implicit orice efort al ei de a iniţia acţiuni ofensive pentru eliberarea teritoriilor ocupate”.

3. Luptători ... (romani-ucraina-grup-militari_26846500.jpg)

Luptători români voluntari în Ucraina. Sursă foto: Romanian Battlegroup ”Getica”

Contingentul de români din Getica operează în cadrul unui batalion care nu este foarte dotat din punct de vedere al echipamentului de luptă. Românii au încercat să solicite sprijin și asistență și în țară, dar din păcate nu au primit niciun răspuns. „Din păcate până acum nimeni nu ne-a răspuns la aceste mailuri. Chiar dacă majoritatea românilor ne susţin moral şi chiar şi financiar, prin campania de donaţii începută de curând de către Radu Hossu în sprijinul Getica, din păcate nu vedem aceeaşi atenţie din partea producătorilor şi distribuitorilor de echipamente şi tehnică de uz militar din România”, au transmis românii care au dat asigurări că vor continua demersurile pentru a primi sprijin.

Potrivit sursei citate, grupul de luptă are nevoie imediat de un autoturism pick-up 4x4 echipat pentru teren accidentat, tablete sau laptopuri rugged care să reziste în condiţii extreme, sisteme optice - camere IR/termoviziune, reddot-uri, lunete, sisteme de tip NVG, echipamente SDR (Software defined radio) şi antene high gain pentru 2M , 70M, 900mhz, 2.4Ghz şi 5.8Ghz, radio-uri cu encripţie AES256 (Hytera, sau Motorola Mototurbo), drone copter cu optică normală sau termică (Mavic 2 (2T) sau Mavic 3, Autel) şi orice sistem de zbor fixed wing care să ne ofere capabilităţi de supraveghere aeriană la o distanţă ce depăşeşte 20km şi orice echipament letal care li se poate oferi şi pe care îl pot folosi fără pregătiri sau cursuri complexe.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel