Totodată, deși în contractul cu Raytheon partea americană nu avea obligații de offset, grupul american, amintește Viorel Manole, a efectuat un audit în România cu intenția de a colabora cu un partener local, fapt ce este de salutat.
„Cei de la Raytheon au făcut un audit în România, cu toate că nu aveau obligații de offset.
Au făcut un audit în România, inclusiv al ROMARMO-ului, dar în urma auditului, Raytheon a spus că au nevoie de un partener local care să centralizeze toate eforturile industriei românești, iar cel mai apropiat în acest sens, neavând neconformități majore, este Aerostar”, a precizat directorul PATROMIL.
„Raytheon vine și spune că, lăsând deoparte racheta, tot ce înesamnă instalație de lansare, toate celelalte subsisteme, se pot face la noi iar Aerostar întrunește condițiile de a fi un manager pentru un asemenea program”, a mai adăgat Viorel Manole.
Patriot, ”util”, ”necesar” și ”urgent”
În ceea ce privește implementarea sistemului Patriot în România, directorul PATROMIL nu crede că sistemul va fi implementat până în 2019, dar nu are nicio îndoială că termenele agreate vor fi duse la bun sfârșit, arătând în același timp că în actualua conjunctură geostrategică sistemul Patriot este necesar și urgent.
„Nu cred că Armata Română va avea toate sistemele implementate în 2019, dar atâta timp cât s-a găsit și s-a acceptat acest parteneriat cu industria românească sunt sigur că va fi dus la bun sfârșit în termenele agreate.
În actuala conjunctură geostrategică sistemul Patriot este foarte util, necesar și urgent”, ne-a mai precizat Viorel Manole.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News