România şi Ucraina vor semna acordul de securitate bilateral. Rusia rămâne cel mai mare risc pentru securitatea europeană şi euroatlantică - Iohannis

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

România va semna joi dimineaţă un acord de securitate bilateral cu Ucraina, a anunţat miercuri, la Washington, preşedintele României, Klaus Iohannis.

Într-un briefing de presă, Președintele României a anunțat că țara noastră va semna cu Ucraina un acord de securitate bilateral, relatează Agerpres.

"Vom semna mâine dimineaţă acordul de securitate între România şi Ucraina. Astfel, ne alăturăm celorlalţi aliaţi care au semnat acest tip de document bilateral cu Ucraina", a explicat Iohannis, care participă la summitul aniversar al NATO din capitala SUA.

Iohannis a menţionat că România acordă în acest context o importanţă deosebită Republicii Moldova şi că "Republica Moldova este reflectată în declaraţia finală" a NATO.

"Am început să discutăm importanţa mobilităţii militare şi iată că aici, la Washington, România se va alătura unui coridor de mobilitate militară împreună cu Bulgaria şi Grecia. Este o iniţiativă care ne aparţine", a mai precizat Iohannis.

Răspunzând unei întrebări privind capacitatea Aliaților de a susține Ucraina cu armament, președintele Iohannis a recunoscut că livrările de armament sunt mult în urmă, față de promisiunile statelor occidentale.

”Dacă luăm promisiunile făcute pentru muniție de artilerie. S-a promis ceva, s-a livrat doar jumătate. Trebuie să-i ajutăm, pentru că Ucraina să nu piardă războiul”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Rusia rămâne cel mai mare risc pentru securitatea europeană şi euroatlantică, iar în faţa atacurilor Rusiei, NATO trebuie să fie pregătită să se apere, a mai declarat miercuri preşedintele.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel