Premierul a discutat cu cei doi miniştri și despre participarea României la programele de cercetare în domeniul apărării la nivelul european.
"Am avut discuţii şi despre PESCO şi despre participarea României în programele deocamdată de cercetare-dezvoltare din cadrul iniţiativei pentru apărare de la nivel european şi să fim cât mai prezenţi, să încercăm să fim parte din proiectele de cercetare-dezvoltare şi, evident, ulterior, de proiectare şi de producere a diferitelor arme", a adăugat prim-ministrul, scrie Agerpres.
Cele 25 de state membre care participă la PESCO sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Croația, Cipru, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia, Spania și Suedia, potrivit site-ului UE. La 13 noiembrie 2017, miniştri din 23 de state membre au semnat o notificare comună privind cooperarea structurată permanentă (PESCO) și au înaintat-o Înaltului Reprezentant și Consiliului. La 7 decembrie 2017, Irlanda și Portugalia au notificat și ele decizia lor de a lua parte la PESCO.
Cooperarea structurată permanentă în domeniul politicii de securitate și apărare a fost introdusă prin Tratatul de la Lisabona. Acesta prevede posibilitatea ca mai multe state membre ale UE să coopereze mai strâns în domeniul securității și al apărării.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News