România se alătură statelor care solicită Hamas și Israelului să accepte propunerea de încetare a focului

Forțele de apărare ale Israelului (IDF), acționând în interiorul Fâșiei Gaza pentru distrugerea completă a grupului terorist Hamas. Photo source: IDF
Forțele de apărare ale Israelului (IDF), acționând în interiorul Fâșiei Gaza pentru distrugerea completă a grupului terorist Hamas. Photo source: IDF

România s-a alăturat statelor care solicită organizației teroriste Hamas să accepte planul de încetare a focului promovat de Administrația Biden. 

Statele Unite, Marea Britanie, Germania, România, Polonia și alte câteva țări au cerut Hamas, care controlează Gaza, să accepte o propunere anunțată de președintele american Joe Biden pentru o încetare permanentă a focului în Gaxa, potrivit unei declarații comune.

”Facem apel la liderii Israelului, precum și la Hamas, să facă orice compromisuri finale necesare pentru a încheia acest acord”, sună textul declarației.

Declarația a venit și de la liderii din Argentina, Austria, Brazilia, Bulgaria, Canada, Columbia, Danemarca, Franța,  Portugalia,  Serbia, Spania și Thailanda, potrivit Casei Albe.

- Sprijinim pe deplin demersurile pentru un acord de încetare a focului și de eliberare a ostaticilor, care se află acum pe masa de discuții și care a fost prezentat de Președintele Biden  la data de 31 mai 2024, 

- Facem apel la Hamas să încheie acest acord, pe care Israelul este pregătit să îl urmeze, și să înceapă procesul de eliberare a cetățenilor noștri, se mai arată în declarație.

 

Mediatorii presează pe Hamas asupra planului de încetare a focului din Gaza promovat de Biden

 

Discuțiile care implică mediatori qatarezi, egipteni și americani, menite să ajungă la o încetare a focului între Israel și Hamas în războiul din Gaza, sunt încă în desfășurare joi, dar nu au arătat niciun progres, au declarat două surse egiptene de securitate.

Discuțiile au început miercuri, când directorul CIA, William Burns, s-a întâlnit la Doha cu înalți oficiali din Qatar și Egipt pentru a discuta o propunere pe care președintele american Joe Biden a susținut-o public săptămâna trecută. Biden a descris planul în trei faze drept o inițiativă israeliană.

Discuțiile din Qatar au avut ca scop găsirea unei formule care să poată liniști Hamas cu privire la cererea sa de garanții că acordul va duce la încetarea completă a ostilităților din Fâșia Gaza și o retragere completă a Israelului de pe teritoriu, au spus sursele egiptene.

Potrivit unui rezumat al planului publicat de Casa Albă, a doua fază include încetarea definitivă a ostilităților, precum și retragerea forțelor israeliene din Gaza.

Un oficial important al Hamas, Sami Abu Zuhri, a declarat joi pentru Reuters că, deși grupul a salutat ceea ce el a numit „ideile lui Biden”, proiectul de rezoluție al SUA la Consiliul de Securitate al ONU depinde de o propunere de încetare a focului israeliană pe care Hamas a văzut-o și a respins-o.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel