România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării Naționale (Facebook)
Sursă foto: Ministerul Apărării Naționale (Facebook)

România urmează să demareze programul de finanțare pentru modernizarea bazei militare din Tunari, aflată în nordul Bucureștiului.

Pe structura vechii cazări 1026 Tunari va fi amplasată o bază de staționare temporară. Programul a fost anunțat încă de anul trecut. 

Modernizarea cazărmii din Tunari se face și prin finanțare NATO, lucrările fiind clasificate în cadrul NATO Security Investment Programme. Datele datelor oficiale ale MApN ne specifică faptul că valoarea proiectului se ridică la suma de 18.318.877,68 euro fără TVA.

Potrivit E-licitatie.ro, proiectul prevede ridicarea de clădiri noi pe structura cazărmii. Vor fi ridicate patru corpuri de cazare cu centrală termică, zonă de depozitare în care vor fi ridicate platforme pentru depozitarea materialelor speciale.

Totodată, printre altele, noua bază va dispune și de o zonă de parcare militară, drumuri amenajate, atelier auto, un poligon de calibrare a armamentului, urmând să fie ridicat și un heliport.

Potrivit portalului SICAP (Sistem informatic colaborativ pentru mediu performant de desfășurare al achizițiilor publice), în 23 februarie a fost actualizat programul prin atribuirea de „Lucrări de execuție pentru proiectele clasificate NATO Security Investment Programme din cadrul pachetului de capabilităţi CP 9A0996 – RSOM (Reception, Staging and Onward Movement), NSIP 3RS35002 “Realizare bază de staționare temporară”.

Autoritatea contractantă este Ministerul Apărării prin Unitatea Militară 02523.

Potrivit caietului de sarcini: „În urma aderării României la NATO, Cazarma 1026 Tunari fost selectată pe lista unităților disponibile pentru îndeplinirea misiunilor NATO ca baza de staționare temporară. Prin urmare, în Cazarma 1026 Tunari se vor dezvolta capabilități de infrastructură după standarde NATO, pentru asigurarea spațiilor de cazare personal, a clădirilor administrative, drumurilor, aleilor și platformelor pentru depozitarea tehnicii, împrejurimilor perimetrale și interioare necesare pentru buna desfășurare a activităților specifice unei baze de staționare temporară, prin proiecte finanțate din fonduri comune NISP”.

CITEȘTE ȘI: MApN: Industria din România, implicată în Piranha V, camioane militare, F-16 sau IAR-99. În 2021, investiții la Kogălniceanu și Câmpia Turzii

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel