Declarația a fost făcută de către ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTv Moldova, potrivit portalului Deschide.md.
Diplomatul a menționat că a luat notă „cu deosebit interes de această petiție”.
„Petiția cu siguranță a ajuns în atenția înaltelor autorități române. Aceștia o vor analiza și vor vedea în ce măsură putem face posibil un astfel de gest pentru toți cetățenii R. Moldova. Până a ajunge acolo, trebuie să ținem cont și de unele aspecte ale dreptului internațional. Actul medical și sănătatea publică sunt lucruri importante ale autorităților naționale”, a declarat Daniel Ioniță.
Ambasadorul a specificat că „dacă România își asumă un astfel de demers pentru cetățeni, trebuie să vedem ce acte trebuie să semnăm pentru acest lucru”.
De precizat că recent un grup de experți din România „Expert Forum” (EFOR) a solicitat printr-o petiție, Guvernului de la București să includă toți cetăţenii R. Moldova în programul românesc de vaccinare.
Aceștia au lansat o petiție în acest sens, menționând că aceasta e o măsură firească de asumare a responsabilităţii pentru sănătatea „conaţionalilor noştri care nu au perspectivă realistă de acces la un vaccin sigur, certificat în UE”. Scrisoarea este adresată premierului român Florin Cîţu – Prim-ministru, Dan Barna – Viceprim-ministru, Bogdan Aurescu – Ministru de Externe, Vlad Voiculescu – Ministrul Sănătăţii.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News