România face un pas important către drone americane. DZYNE Technologies anunță un „acord istoric” pentru drone și sisteme anti-dronă, cu implicarea industrei române

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Photo source: DZYNE Technologies
Photo source: DZYNE Technologies

DZYNE Technologies, companie americană, deținută de Highlander Partners, și partenerii români Compania Națională ROMARM S.A., cu sprijinul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și al Ambasadei SUA la București, au semnat un Memorandum de Înțelegere (MOU) esențial pe 6 septembrie 2024.

Potrivit unui comunicat emis de DZYNE Technologies către DefenseRomania, compania americană care dezvoltă soluții inovatoare de apărare autonomă în spectrul tehnologiilor UAS (Unmanned Aerial Systems – drone) și cUAS (Counter-UAS – sisteme anti-dronă), „va colabora cu Compania Națională ROMARM și principalele companii românești din domeniul apărării pentru a cerceta, proiecta și produce soluții personalizate pentru securitatea frontierelor, protecția infrastructurii critice și alte domenii cheie ale securității naționale.

Acordul a formalizat un cadru pentru multiplele eforturi comune necesare pentru îndeplinirea obiectivelor de securitate națională și regională ale României, care cuprind tehnologii de apărare autonome de ultimă generație”.

De subliniat că acordul reprezintă un pas important în direcția de dezvoltare de UAV-uri și sisteme anti-dronă, dar el nu reprezintă o decizie finală ci un Memorandum. Implementarea Memorandumului va depinde de posibile comenzi din partea României pentru sistemele dezvoltate de DZYNE Technologies.

 

România ar putea beneficia de drone și sisteme anti-dronă de ultimă generație prin acordul cu DZYNE Technologies

2. Photo sour... (drona-dzyne-technologies-uav_60002900.jpg)Photo source: DZYNE Technologies

Christopher Miller, Chief Strategy Officer la DZYNE Technologies și fost Secretar al Apărării al SUA: „Acest acord reprezintă un pas critic înainte în parteneriatul nostru strategic cu România, consolidând angajamentul nostru comun de a spori securitatea regională prin intermediul tehnologiilor de ultimă generație pentru drone și sisteme anti-dronă. Acesta simbolizează un salt generațional către inovare, combinând expertiza noastră cu viziunea României de a dezvolta capabilități avansate de drone și sisteme anti-dronă. Împreună, vom construi soluții care redefinesc viitorul apărării.”

Emanuel Ioana, Director General, Compania Națională ROMARM SA: „Colaborarea pe care o formalizăm astăzi este mai mult decât un simplu acord de parteneriat — este un exemplu puternic al legăturilor strânse dintre națiunile și instituțiile noastre. Împreună ne asigurăm că forțele noastre armate sunt echipate pentru a face față provocărilor geostrategice complexe ale zilelor noastre cu agilitate și încredere. Acest memorandum nu este doar o promisiune pentru viitor, ci și o reflecție a angajamentului durabil față de pace, securitate și leadership tehnologic.”

 

Consolidarea bazei industriale de apărare a României

 

„Memorandumul de Înțelegere semnat cu Compania Națională ROMARM SA semnifică angajamentul DZYNE Technologies și Highlander Partners pentru un parteneriat durabil care va aduce în România soluții autonome de ultimă generație, va consolida baza industrială de apărare a țării și va crea noi locuri de muncă. Această inițiativă se aliniază cu obiectivele mai largi ale alianței NATO în regiunea Mării Negre, o zonă critică pentru securitatea regională.

Până în prezent, Highlander Partners a realizat investiții substanțiale în România, susținând peste 1.000 de locuri de muncă pe plan local, în principal în cadrul Sanovita și Monza-Ares, spitale de cardiologie. Extinderea acestei cooperări în sectorul apărării oferă oportunitatea de a face un progres semnificativ și similar în capacitățile de securitate ale României.

DZYNE Technologies se află în avangarda soluțiilor cu tehnologie autonomă. LEAP – platforma companiei pentru soluții avansate de drone pentru culegere de informații, supraveghere și recunoaștere – oferă 40 de ore de anduranță, cu aproape 60.000 de ore de experiență de luptă, cu semnificativ mai puține costuri și resurse umane necesare decât platformele concurente.

Mai mult, soluțiile anti-dronă oferite de DZYNE au dus la eliminarea confirmată a peste 1.000 de drone ale inamicului în medii de luptă. Produsele autonome de uz unic ale DZYNE, inclusiv munițiile de tip loitering, asigură capabilități tehnologice avansate deopotrivă eficiente și rentabile, ceea ce poziționează compania ca lider în domeniu”, ne-au mai transmis cei de la DZYNE Technologies.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel