România cumpără vehicule amfibii de asalt americane. E vorba de un număr dublu de AAV-7 față de câte s-au dorit inițial

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
AAV (Assault Amphibious Vehicle). Foto: U.S. Army
AAV (Assault Amphibious Vehicle). Foto: U.S. Army

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a trimis către Parlament aprobarea pentru achiziția unor vehicule amfibii de asalt americane de tip AAV-7. Potrivit documentului oficial consultat de DefenseRomania, e vorba de 44 de astfel de vehicule de asalt amfibii.

În documentul oficial trimis în Biroul Permanent Reunit se precizează că „înzestrare cu echipamente militare pentru realizarea unor structuri de forțe flexibile, cu mijloace care să le asigure supraviețuirea în câmpul tactic, cu o mobilitate și o cunoaștere situațională extinsă și o putere de foc mărită are în vedere operaționalizarea țintelor de capabilități asumate în cadrul procesului NATO și UE de planificare a apărării pentru realizarea obiectivelor Programului privind transformarea Armatei României până în anul 2040”.

E vorba de achiziția a 44 de vehicule amfibii de asalt americane de tip AAV-7 din dotarea Infanteriei Marine a SUA. Valoarea estimată este de 210 milioane de dolari fără TVA.

„În acest context, solicităm aprobarea prealabilă a Parlamentului României pentru inițierea procedurii de atribuire a contractului de achiziție a 44 de vehicule amfibii de asalt tip AAV-7, din inventarul Infanteriei Marine a Statelor Unite ale Americii, prin programul de asistență de securitate Foreign Military Sales (FMS), cu o valoare estimată fără TVA, de 210 milioane USD”, se mai arată în documentul oficial consultat de DefenseRomania.

 

România cumpără un număr dublu de vehicule amfibii de asalt americane, față de cât s-a dorit inițial

 

2. AAV (Assau... (blindat-amfibiu-american_20154200.png)

AAV (Assault Amphibious Vehicle). Foto: U.S. Army

Așadar e vorba de 44 de vehicule amfibii de asalt tip AAV-7 din dotarea Infanteriei Marine a SUA. Interesant e că anul trecut Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea de vehicule blindate cu șenile Assault Amphibious Vehicles (AAV) către România, americanii precizând atunci că afacerea vizează 21 de transportoare blindate, în trei versiuni.

În cele din urmă au fost achiziționate mai mult decât dublu.

Guvernul român solicitase anterior Statelor Unite achiziționarea a 16 vehicule blindate pe șenile AAVP-7A1 destinate transportului și debarcării de trupe, 3 vehicule de comandă AAVC-7A1 și 2 transportoare blindate de trupe AAVR-7A1.

Vehiculul amfibiu de asalt AAV7A1 este utilizat pentru batalioanele de asalt ale Infanteriei Marine. Transportorul blindat de trupe a fost utilizat de Corpul pușcașilor marini al SUA, începand cu 1972. Aceste vehicule sunt, de asemenea, utilizate de forțe armate din întreaga lume.

Decizia e una importantă în contextul în care țara noastră nu dispune de vehicule amfibii, în ciuda faptului că geografia ne „obligă” la acest lucru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel