România achiziționează un alt elicopter S-70M Black Hawk. Flota românească de Black Hawk ajunge la opt

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ministerul Afacerilor Interne al României, prin Departamentul pentru Situații de Urgență, a atribuit PZL Mielec, o companie din grupul Lockheed Martin, un contract suplimentar pentru achiziționarea unui elicopter utilitar Black Hawk de nouă generație pentru servicii de urgență și de stingere a incendiilor.

Această aeronavă suplimentară se va alătura flotei românești de elicoptere utilitare Sikorsky S-70M Black Hawk, fabricate în Europa, care asigură în prezent operațiuni de căutare și salvare maritimă și terestră, de stingere a incendiilor, de transport și de asistență medicală de urgență, se arăta într-un comunicat de presă al Lockheed Martin.

În 2023, România a primit șapte elicoptere S-70M ca parte a unui acord-cadru care prevede o cantitate de până la 12 elicoptere S-70M Black Hawk de fabricație poloneză. Cu această aeronavă suplimentară, flota românească de elicoptere S-70M va crește la opt.

„Acest S-70M Black Hawk construit în Polonia va extinde și mai mult raza de acțiune a flotei românești existente de elicoptere Black Hawk și sprijină România în angajamentul său de a contribui la consolidarea pregătirii europene pentru dezastre", a declarat Dennis Goege, vicepreședinte al Lockheed Martin pentru Europa Centrală și de Est.

„Aceste aeronave de nouă generație vor fi un atu de lungă durată pentru România, oferind caracteristici îmbunătățite și siguranță în zbor pentru rolul lor de transport mediu-greu, așa cum a fost demonstrat la nivel mondial, dar mai ales de forțele de stingere a incendiilor din Statele Unite".

România a făcut această achiziție cu finanțare din fondurile programului RescEU al Uniunii Europene, parte a Operațiunii Europene de Protecție Civilă și Ajutor Umanitar, creat pentru a finanța, printre altele, o flotă de avioane și elicoptere de stingere a incendiilor.  
 

Capacități regionale în creștere pentru Black Hawk

 

Proiectat la standarde militare exigente, elicopterul S-70 Black Hawk este o platformă cu dublă utilizare, care este ideal pentru a îndeplini misiunile cu rază lungă de acțiune și de mare altitudine cerute de Ministerul Afacerilor Interne din România. Acestea includ misiuni de ajutor în caz de dezastre, căutare și salvare, transport medical, transport de încărcătură externă, stingere a incendiilor și misiuni de urgență maritimă.  

Designul militar al acestor elicoptere robuste le permite să zboare în condiții meteorologice și de mediu dificile. Cu peste 5.000 de aeronave Hawk produse, cu peste 5 milioane de ore de zbor în luptă și îmbunătățiri continue, acest elicopter versatil, pentru misiuni multiple, este operat de peste 35 de țări.

La începutul acestui an, Lockheed Martin și Aerostar S.A. au inaugurat primul centru de întreținere, reparare și revizie (MRO) certificat pentru elicopterele S-70 Black Hawk din Europa. Centrul Black Hawk înființat la Bacău va sprijini disponibilitatea operațională și mentenanța flotei de elicoptere Black Hawk.  

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel