Roiurile de drone au jucat un rol-cheie în incursiunea ucraineană din regiunea Kursk

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Dronă ucraineană / fotografie ilustrativă t.me/V_Zelenskiy_official
Dronă ucraineană / fotografie ilustrativă t.me/V_Zelenskiy_official

Roiurile de drone au fost esențiale pentru a ajuta Ucraina să identifice zone posibile pentru atacuri terestre în timpul incursiunii efectuate în regiunea rusă Kursk și pentru a izola forțele ruse, a relatat The Times la 26 august. Succesul tactic al incursiunii transfrontaliere a Kievului i-a luat pe mulți prin surprindere, analiştii militari lăudând utilizarea eficientă a combinării mai multor arme precum tancurile, artileria și dronele.

Vehiculele aeriene fără pilot (UAV), inclusiv modelele furnizate de Regatul Unit, au permis Ucrainei să adune informații despre pozițiile rusești și să contribuie la planificarea atacurilor terestre.

Dronele interceptoare permit bruierea sistemelor rusești de război electronic, iar dronele de atac vizează armamentul greu rusesc, a scris The Times.

Operatorii ucraineni de drone au transmis, de asemenea, informații privind punctele de trecere peste râul Seim, ghidat ulterior atacurile cu sisteme HIMARS, potrivit publicației.

Ucraina a lovit cu succes trei poduri fixe și cel puțin un pod mobil de pontoane aflate peste acest râu, amenințând să izoleze aproximativ 3 000 de soldați ruși între pozițiile deținute de ucraineni.

La 20 august, armata ucraineană a declarat că controlează 1 263 de kilometri pătrați (488 de mile pătrate) și peste 90 de așezări, inclusiv orașul Sudzha. Datele nu iau în considerare progresele suplimentare de la 27 august, care nu au fost încă dezvăluite în totalitate de armata ucraineană.

Împreună cu Letonia, Regatul Unit conduce coaliția de drone care furnizează Kievului UAV-urile atât de necesare. Deoarece sistemele fără pilot joacă un rol din ce în ce mai important pe câmpul de luptă, Ucraina a înființat o ramură militară separată pentru a supraveghea operațiunile acestora.

La începutul acestui an, Londra a promis 325 de milioane de lire sterline (416 milioane de dolari) pentru a achiziționa peste 10 000 de drone „de ultimă generație” pentru Ucraina.

Bloomberg a scris în februarie că Regatul Unit și alți parteneri lucrează pentru a furniza Kievului drone cu inteligență artificială care ar putea ataca simultan ținte rusești.

Industria ucraineană de producție de drone a început ca un proiect de voluntariat în primele zile ale invaziei ruse și a devenit rapid o mișcare la nivel național. Obiectivul inițial a fost de a furniza armatei ucrainene 10 000 de drone FPV (first person view) împreună cu muniție. Acest obiectiv a fost curând înlocuit de obiective mult mai ambițioase.

De la începutul invaziei la scară largă a Rusiei, mai mult de un miliard de dolari americani au fost strânși de ucraineni prin eforturi de strângere de fonduri pentru achiziționarea de drone. Conform sondajelor online, ucrainenii sunt mai înclinați să doneze bani pentru drone decât pentru orice altă cauză.

În mai 2024, Ucraina a devenit prima țară din lume care a creat o întreagă ramură a forțelor armate dedicată războiului cu drone. Comandantul acestei noi ramuri de drone, Vadim Sukharevski, a recunoscut încă de atunci diversitatea producției de drone a Ucrainei drept un atu major. În calitate de utilizatori finali, armata ucraineană este interesată de o selecție cât mai largă de producători și produse. Până în prezent, au fost semnate contracte cu mai mult de 125 de producători.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel