Robotul kamikaze ucrainean Ratel S intră în producția de serie (Foto/Video): Ce impact ar urma să aibă utilizarea sa pe front?

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Programul militar ucrainean Brave 1 Defence Tech a prezentat cea mai recentă creație a sa, un robot kamikaze terestru, cunoscut sub numele de "Ratel S", care a fost conceput pentru a facilitata lovituri precise asupra țintelor inamice de la o distanță sigură. Această drona kamikaze terestră a atras atenția nu numai pentru tehnologia care stă la baza sa, ci și pentru potențialul său impact asupra războiului modern.

 

Ministrul ucrainean pentru Transformare Digitală, Mikhailo Fedorov, a anunțat că platforma robotizată terestră ucraineană ''Ratel S'' a trecut cu succes testele și a fost introdusă în producția de serie - dezvoltarea a fost creată de specialiștii ucraineni care lucrează în cadrul programului militar ''Brave 1 Defence Tech''.

Youtube video image

Robot kamikaze terestru poate atinge o viteză maximă de 24 de kilometri pe oră și o rază de acțiune de până la 6 kilometri. Aceasta poate funcționa continuu timp de până la 2 ore fără a necesita reîncărcare. ''Ratel S'' a finalizat cu succes testele pe teren și este acum în producție de serie, devenind un alt produs revoluţionar fabricat de industria ucraineană de apărare, pe lângă alte modele de UAV-uri de diferite dimesiuni.

Platforma robotică ''Ratel S'' este un robot kamikaze terestru conceput pentru a distruge diverse ținte pe câmpul de luptă, în special vehicule blindate inamice.

''Ratel S'', un robot terestru dezvoltat de inginerii ucraineni, servește ca purtător mobil de focoase care transportă mine antitanc sau bombe. Caracteristica sa cheie constă în capacitatea operatorilor de a detona de la distanță tancurile sau fortificațiile inamice dintr-o locație sigură, asigurând siguranța personalului militar.

Analizând imaginile publicate, robotul vine cu un spaţiu special construit în care poate fi plasată o mină antitanc și poate fi folosit și în combinație cu obuze de mortier, care sunt pur și simplu atașate la platformă.

Capacitatea de a ataca de la distanță țintele inamice îmbunătățește semnificativ siguranța și succesul misiunilor militare.

Fondat în colaborare de Ministerul pentru Transformare Digitală al Ucrainei, Ministerul Apărării al Ucrainei, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, Consiliul Național de Securitate și Apărare, Ministerul Industriilor Strategice al Ucrainei și Ministerul Economiei al Ucrainei, ''programul Brave1'' se află în prima linie în ceea ce privește îmbunătățirea capacităților militare ale Ucrainei.

Merită menționat și faptul că drona ''Ratel'' a mai fost prezentată anterior, în luna aprilie a acestui an. La acea vreme robotul "Ratel" era echipat cu două mine antitanc TM-62.

Vorbind despre platformele robotice terestre, acestea nu sunt folosite atât de activ pe câmpul de luptă în prezent precum dronele, dar, în același timp, o serie de modele diferite au fost deja observate pe câmpul de luptă, iar atât forțele de apărare ucrainene, cât și forțele de ocupație rusești folosesc astfel de arme.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel