Roberta Metsola a fost aleasă președintă a Parlamentului European

Darius Muresan |
Data publicării:
Roberta Metsola, președinta Parlamentului European. Photo source: Roberta Metsola @OfficialFacebook
Roberta Metsola, președinta Parlamentului European. Photo source: Roberta Metsola @OfficialFacebook

Eurodeputata malteză Roberta Metsola, membră a Partidului Popular European, a fost aleasă marți președinte al Parlamentului European pentru următorii doi ani și jumătate.

Cu deja o experiență anterioară în această funcție, Roberta Metsola a fost realesă cu 562 de voturi pentru dintr-un total de 623 de voturi valabil exprimate. În competiție pentru președinția PE a mai candidat eurodeputata spaniolă Irene Montero, din grupul Stângii Europene, care a obținut 61 de voturi.

În discursul ei de după anunțarea rezultatelor, Metsola a subliniat importanța apărării speranței și a visului european comun, notează Agerpres. Ea a vorbit despre consolidarea unei Europe mai sigure, echitabile, drepte și egale, reafirmând necesitatea unui Parlament puternic în cadrul unei Uniuni puternice.

De asemenea, Roberta Metsola a evidențiat importanța consolidării pilonului social european, restabilirii speranței și demnității cetățenilor, precum și necesitatea de a implementa legislația corespunzătoare privind migrația și azilul. Aceasta include o gestionare eficientă a frontierelor și o politică solidă privind returnările.

Cu un apel la unitate și solidaritate între statele membre, Metsola a subliniat că Europa va rămâne un model global al democrației și al drepturilor fundamentale.

Mandatul precedent al lui Metsola a fost remarcat pentru eforturile sale de a amplifica rolul Parlamentului European și pentru sprijinul constant acordat Ucrainei. Mai mult, ea a fost primul lider al unei instituții UE care a vizitat Kievul după începerea invaziei ruse din februarie 2022.

După preluarea oficială a funcției, Roberta Metsola a anunțat că vor fi aleși cei 14 vicepreședinți ai Parlamentului European și a prezentat componența grupurilor politice formate în noul legislativ. Astfel, principalele grupuri sunt: Partidul Popular European, S&D, Patrioți pentru Europa, Conservatorii și Reformiștii Europeni, Renew, Verzii, Stânga și Europa Națiunilor Suverane.

Astfel, cu un Parlamet European reînnoit și cu o orientare clară către valorile europene fundamentale, Roberta Metsola se pregătește să conducă acest organism important într-o perioadă crucială pentru Europa și lumea întreagă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel