RO-ALERT la 1 noaptea în județul Tulcea după ce drone rusești s-au apropiat de România, țintind obiective din Ucraina

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Atac rusesc cu drone la Gurile Dunării, în imediata apropiere a graniței României. Foto: Purtătorul cuvânt al Ministerului de Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko @Facebook
Atac rusesc cu drone la Gurile Dunării, în imediata apropiere a graniței României. Foto: Purtătorul cuvânt al Ministerului de Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko @Facebook

În cursul nopții de ieri serviciul RO-ALERT a fost activat în nordul județului Tulcea ca urmare a unui atac rus asupra Ucrainei.

Populaţia din nordul judeţului Tulcea a fost avertizată, în noaptea de joi spre vineri, cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriul naţional din spaţiul aerian, după ce Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a identificat drone care se apropiau de România.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, mesajul RO-ALERT a fost transmis la ora 01,00, iar alarma aeriană a încetat 43 de minute mai târziu.

"În dispeceratul ISU Delta Tulcea nu au fost înregistrate apeluri la numărul unic de urgenţă 112. Facem precizarea că aceste mesaje au rolul de informare a cetăţenilor privind măsurile pe care le pot lua pentru siguranţa lor", a menţionat ISU Delta.

Tulcea este singurul judeţ din România pe raza căruia reprezentanţi ai MApN au identificat resturi de drone folosite de Rusia în atacurile asupra porturilor dunărene din Ucraina.

 

Federația Rusă a atacat Ucraina cu rachete și drone

 

În noaptea de vineri, 23 august, armata rusă a atacat Ucraina cu două rachete balistice Iskander-M/KN-23 și 16 UAV-uri de tip Shahed-131/136. Apărarea antiaeriană a distrus 14 Shahed.

Potrivit omandantului forțelor aeriene Mykola Oleschuk, Rusia a lansat rachete balistice din regiunea Voronezh și Shaheds - de la Yeisk și Kursk.

Apărarea antiaeriană a fost activată în regiunile Cherkasî, Kirovohrad, Poltava și Sumî.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel