Rheinmetall vrea să implice Automecanica Moreni în construcția de mașini de luptă Lynx și în modernizarea Gheparzilor Armatei României

Darius Muresan |
Data publicării:
Vehiculul de luptă pentru infanterie (IFV) Lynx KF41, prezentat de compania Rheinmetall la BSDA 2024. Photo source: DefenseRomania @BSDA2024
Vehiculul de luptă pentru infanterie (IFV) Lynx KF41, prezentat de compania Rheinmetall la BSDA 2024. Photo source: DefenseRomania @BSDA2024

A fost semnată o scrisoare de intenție între compania românească Automecanica Moreni şi Rheinmetall Automecanica Mediaş cu privire la implicarea în producția de tehnică militară.

Cele două companii caută să identifice căi și mijloace de transport industrial. Sunt luate în considerare mai multe proiecte, potrivit prezentărilor pe care le-au făcut reprezentanții companiilor care au semnat scrisoarea de intenție.

E vorba de:

- cooperare industrială pentru vehiculul de luptă de infanterie Lynx KF 41

- modernizarea sistemului de artilerie antiaeriană blindată Gepard

- centru de întreținere pentru vehicule tactice blindate ușoare 4x4

- o nouă generație de vehicule blindate amfibie 8x8

 

2. Primul IFV... (ifv-lynx-uzina-din-ungaria_68884600.jpg)

Rheinmetall este pregătită să pună bazele unui parteneriat industrial foarte strâns cu industria militară locală. Acest lucru a fost abordat și de DefenseRomania în luna mai la expoziția de tehnică militară BSDA de la București, când Rheinmetall a adus vehiculul de luptă pentru infanterie (IFV) Lynx KF41 pentru a fi prezentat publicului larg.

Amintim că România intenționează să achiziționeze noi vehicule de luptă pentru infanterie (IFV), ca parte a unui program militar de înzestrare. În următoarea perioadă ar urma să fie anunţată o licitație pentru aceste echipamente. Costul estimat al viitoarelor vehicule de luptă este de aproape 3 miliarde de euro pentru 298 de blindate şenilate.

Vehiculele de luptă pentru infanterie vor fi achiziționate în cadrul programului derulat de Armata României denumit „Maşina de luptă a infanteriei, pe şenile - MLI”. Potrivit celor mai recente informaţii, trei mari producători mondiali de armament vor concura pentru contractul de furnizare a vehiculelor blindate.

Este vorba de vehiculul blindat de luptă ASCOD de la General Dynamics European Land Systems, de vehiculul de luptă pentru infanterie Redback fabricat de compania sud-coreeană Hanwha Defence și de vehiculul de luptă Lynx de la Rheinmetall.

Pe 16 mai, Rheinmetall a inaugurat o facilitate de producţie la Mediaș, în România. Concernul Rheinmetall, devenit acționar majoritar la Automecanica Mediaș şi a anunțat că transportorul blindat Lynx și camioanele HX vor fi produce în țara noastră.

Doar că, foarteinteresant, Rheinmetall produce deja Lynx KF41 în Ungaria, astfel rămâne deschisă întrebarea asupra faptului cum ar putea fi implicată industria din România în producerea vehiculului de luptă în cazul în care licitația va fi câștigată de nemți. Amintim că o componentă esențială e producția în România.

 

Despre Lynx KF41

 

3. -imagine fara descriere- (lynx-omfv-rheinmetall_23370400.jpg)

KF41 Lynx este un vehicul de luptă pentru infanterie cu o greitate de 49 de tone, prezentat de Rheinmetall pentru prima dată în 2018. Armamentul său principal poate fi un tun de 30 sau 35 mm - în funcţie de configuraţia aleasă de cumpărător. Echipaj - format din 3 persoane şi poate transportat alţi 8 soldați cu tot cu echipamente.

Vehiculul de luptă este protejat împotriva proiectilelor de 30 mm în partea frontală și de proiectilele de 14,5 mm - în părţile laterale. Partea inferioară a vehiculului garantează protecție împotriva unei explozii echivalente cu 10 kg de TNT.

Lynx KF41 dispune de tehnologie de propulsie de ultimă generație, cu un motor Liebherr de 850 kW (1140 CP), care permite dezvoltarea unei viteze de 70 km/h. Acesta având o autonomie de aproximativ 500 km.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel