Compania germană Rheinmetall primește oficial solicitarea pentru a începe construcţia unei fabrici de muniție în Ucraina

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Producția obuzelor de artilerie DM121 de 155 mm. Sursa foto: Rheinmetall
Producția obuzelor de artilerie DM121 de 155 mm. Sursa foto: Rheinmetall

Producătorul german de armament Rheinmetall a anunțat la 24 iulie că a primit o solicitare din partea guvernului ucrainean pentru a începe construcția unei fabrici de muniții în Ucraina. Vestea a venit în contextul în care Kievul își propune să accelereze producția de arme pe plan local pana la sfârşitul anului 2024.

La Conferința de securitate de la München din februarie 2024, ministrul ucrainean al industriilor strategice, Alexander Kamyshin, și directorul general al Rheinmetall, Armân Papperger, au semnat un memorandum de privind construirea în comun a unui noi fabrici de muniţie în Ucraina.

Anunțul din 24 iulie marchează începutul oficial al proiectului, care se așteaptă să fie finalizat în câțiva ani, a declarat compania Rheinmetall.

,,Intenția este de a începe producția de muniție în Ucraina în termen de 24 de luni", se arată în declarație.

Comanda inițială "acoperă întregul echipament tehnic al fabricii până la punerea în funcțiune". Numele companiei ucrainene implicate în joint-venture nu a fost precizat.

,,Ne punem cuvintele în practică și, împreună cu partenerul nostru, vom crea un centru ucrainean pentru producţia de muniție", a declarat Papperger.

,,Comanda subliniază încrederea în expertiza și capacitățile de producție ale Rheinmetall. Suntem recunoscători că putem sprijini țara în procesul de reindustrializare și în consolidarea capacității sale de apărare."

Vestea urmează deschiderii primei întreprinderi comune în Ucraina, în luna iunie, când Rheinmetall și compania ucraineană de stat Ukroboronprom au anunţat începutul parteneriatului.

Acesta facilitate va permite repararea mai rapidă a echipamentelor furnizate din străinătate și întoarcerea lor ulterioară pe linia frontului. În viitor, uzina va produce, de asemenea, noi vehicule blindate, potrivit lui Kamyshin.

Rheinmetall a declarat anterior că intenționează să deschidă cel puțin patru unități de producție în Ucraina.

La începutul lunii iulie, CNN a raportat, citând surse ale serviciilor de informații, că agențiile de informații americane și germane au descoperit și dejucat un complot legat de Rusia pentru asasinarea lui Papperger.

Un purtător de cuvânt al Rheinmetall nu a comentat direct povestea, dar a declarat că "măsurile necesare sunt întotdeauna luate în consultare regulată cu autoritățile de securitate".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel