"Nu există nicio armă nucleară care să poată distruge o ţară atât de mare, avem un teritoriu mare. O altă întrebare este în ce stare se află (n.r. capacitatea nucleară a Rusiei). În 1998, ruşii au efectuat ultimul test cu arme nucleare în Kazahstan, într-un poligon de testare", a remarcat Reznikov, într-un interviu pentru Ukrinform, potrivit Rador.
Oficialul a subliniat că nicio bombă nucleară nu va putea învinge rezistenţa ucrainenilor.
"Uitaţi-vă la crimele pe care le-au comis în estul Ucrainei şi în sud, unde locuia în principal populaţie de limbă rusă - în regiunea Harkiv, în Volnovaha, Mariupol, majoritatea oamenilor de acolo vorbeau rusă, iar acum ştim că îi urăsc (pe ocupanţii ruşi, n.r.), rezistă, băieţii se luptă, pentru că ruşii sunt duşmani, nimeni nu îi va ierta, nimeni nu le va face nimic cadou", a adăugat ministrul ucrainean al apărării.
Potrivit lui Reznikov, în Ucraina sunt deja generaţii în creştere pentru care „rus” înseamnă duşman, iar ruşii sunt „blestemaţi de întreaga lume”, de zeci de ani. "Cei blestemaţi nu pot să câştige, este ireal", a conchis Reznikov.
Fiecare zi de război costă Ucraina 100 de milioane de euro
Ministrul demisionar al apărării de la Kiev, Oleksi Reznikov, a mai declarat că o zi de război costă Ucraina 100 de milioane de dolari.
"O zi de război ne costă 100 de milioane de dolari. Acum, luaţi bugetele tuturor marilor fundaţii respectabile de voluntariat şi vedeţi cât strâng şi statul, care cheltuieşte 100 de milioane de dolari pe zi... Doar să vă gândiţi puţin la asta... Prin urmare, este nedrept să reclamăm statului - conducerii militare şi politice, tuturor, de la liderii locali până la parlament, guvern, preşedinte - că totul este făcut de voluntari. Nu este aşa", a remarcat Reznikov.
Totodată, ministrul a precizat că proviziile de la voluntari din 24 februarie 2022 până în prezent reprezintă 3% din tot ceea ce "a ajuns în război".
Oficialul a subliniat că, de fapt, armata este asigurată de cetăţenii Ucrainei, pentru că aceştia lucrează şi plătesc taxe, care sunt trimise la bugetul de stat, iar de acolo ajung inclusiv la armată. "Armata este astăzi cel mai mare consumator de fonduri.
Dar sunt necesare fonduri şi pentru întreţinerea ţării în ansamblu: pentru infrastructură, pentru reconstrucţie, pentru sprijinirea celor social vulnerabili. Prin urmare, trebuie să lucrezi şi să plăteşti impozite. Afacerile trebuie să fie active şi să sprijine antreprenorii" - a adăugat ministrul apărării. Ukrinform notează că, de la începutul invaziei ruse la scară largă, Ucraina a primit ajutor de 100 de miliarde de dolari de la partenerii săi, constând în arme şi echipamente militare.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News