Reziliența NATO și provocarea tehnologiilor emergente. Panel dedicat în cadrul Forumului Euro-Atlantic de Rezilienţă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

DefenseRomania transmite panelul „Navigating towards Resilience: Technological Gamechagers”, din cadrul Forumului Euro-Atlantic de Rezilienţă.

„Navigating towards Resilience: Technological Gamechagers”, un panel care se va axa pe reziliența NATO în fața provocărilor emergente, va putea fi urmărit pe canele noastre, atât pe site, Facebook cât și YouTube

În cadrul panelului vor lua cuvântul generalul Daniel Petrescu, Chief of Defence Staff, Romania cât și generalul Philippe Lavigne, Supreme Allied Commander Transformation.

Panelul este transmis de la ora 17:00, azi, 28.09.2023.

Youtube video image

Panelul este organizat de Centrul Euro-Atlantic de Reziliență de la București, în parteneriat cu Institutul Hudson din Statele Unite ale Americii.

El se va axa pe inovația și progresul tehnologic, dar și pe tehnologiile emergente și implementarea acestora. Panelul își propune să devină o platformă de discuții și de schimb de idei în care factorii de decizie, experții, reprezentanți ai mediului privat, precum și cercetători, cadre universitare sau jurnaliști, să își poată prezenta într-o manieră constructivă perspectivele în domeniul tehnologiilor emergente.

 

Ministrul de externe al României a participat la deschiderea Forumului Euro-Atlantic de Rezilienţă

 

Tot azi, în deschiderea în deschiderea Forumului Euro-Atlantic de Rezilienţă, Luminița Odobescu, șefa diplomației române, a subliniat importanța rezilienței, precizând că reziliența pe mare are o componentă civilă importantă, în contextul războiului rus de agresiune împotriva Ucrainei.

Ea s-a referit la transportul cerealelor ucrainene în Marea Neagră.

"Vom folosi fiecare ocazie să condamnăm ferm, în cei mai duri termeni, atacul împotriva independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei, iar poziţia noastră legată de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei nu se va schimba", a spus şefa diplomaţiei române.

Şefa diplomaţiei române a spus că "războiul a dezvăluit scopul strategic al Rusiei de a avea Marea Neagră în sfera sa de influenţă, nu doar ca spaţiu prin care ajunge în alte regiuni, ci şi ca mijloc de a-şi menţine statutul de putere mondială".

"Acesta este motivul pentru care, mai mult ca niciodată, rezilienţa pe mare este de maximă importanţă şi are consecinţe de netăgăduit în mediul terestru. Rezilienţa pe mare nu este legată doar de campanii militare, ci are şi o componentă civilă importantă, în contextul în care Marea Neagră este un hub de tranzit pentru o serie de bunuri. Una dintre tehnicile hibride cele mai cinice folosite de Rusia este transformarea alimentelor în arme şi încalcă principiul de bază al navigaţiei. Nu vorbim de faptul că este împiedicat transportul bunurilor de lux, ci de produse agricole de bază. România acţionează coerent, coordonat cu vecinii săi şi cu partenerii săi strategici", a completat Luminiţa Odobescu. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel